Hørsholm: ‘Keep me innocent’

Særudstilling på Hørsholm Egns Museum

Besøg vores særudstilling med tegneserietegner Karoline Stjernfelt på Hørsholm Egns Museum.

Tegneserietegner Karoline Stjernfelt: ‘Keep me innocent’

Særudstilling om tegneren Karoline Stjernfelts prisbelønnede tegneserie ‘I morgen bliver bedre’. Udstillingen viser et rigt udvalg af Stjernfelts vidunderlige tegninger og beskriver hendes arbejde med danmarkshistoriens mest berømte kærlighedsdrama, trekantsdramaet om Struensee, Caroline Mathilde og Christian 7.

Særdstillingen kan ses til og med 29. oktober 2023.

Struensee, Christian 7, Caroline Mathilde og Hirschholm Slot

Den 28. april 2022 var det 250 år siden, at J. F. Struensee blev henrettet. Han mistede livet efter, at han som kongens livlæge snuppede magten fra den psykisk ustabile Christian 7, lynreformerede det danske samfund efter oplysningstidens idealer, og blev den unge dronning Caroline Mathildes elsker.

Tegneserietegner Karoline Stjernfelt har de seneste år kastet sig over denne dramatiske del af danmarkshistorien. Hendes tegneserier provokerer og inspirerer til samtaler om de dilemmaer og udfordringer, som mennesket har tumlet med, så langt vi kan se tilbage i historien: Temaer som magt, frihed, køn, identitet, sex og kærlighed.

Hørsholm Egns Museum er nabo til Hørsholm Slotshave, hvor de dramatiske begivenheder udspandt sig på det nu forsvundne Hirschholm Slot. Også derfor går Stjernfelts tegneseriemagi i så smuk dialog med museets kulturhistoriske genstande og permanente udstilling om Struensee og slottet.

‘Keep me innocent, make others great’. De ord ridsede dronning Caroline Mathilde ind i en rude på Hirschholm Slot. Ruden eksisterer stadig og kan ses i Hørsholm Egns Museums permanente udstilling.

Citatet er paradoksalt i lyset af de historiske begivenheder og den unge dronnings affære med Struensee. Det inviterer til spørgsmålet: Hvordan skal vi forstå Caroline Mathildes handlinger, hvori bestod hendes magt, og hvordan brugte hun den?

Det giver Karoline Stjernfelt sin udlægning af i udstillingen, hvor hun også indvier os i sine tanker og sin omfattende historiske research og ikke mindst sin skrive- og tegneproces i de to første bind af sin tegneserie-trilogi om den skandaløse affære. Tredje bind i serien udkommer måske her i 2023.