Undervisning i det fri

God start på en ny tid

Skoletjenesten på Museum Nordsjælland har samlet og udviklet en række undervisningsforløb og aktivitetsforslag, som kan afvikles udendørs enten af læreren selv eller med en underviser fra museet.

Man kan få tilsendt undervisningsmateriale og aktivitetsforslag ved at henvende dig til kontaktpersonen, der står for det enkelte undervisningsforløb. her kan du også få svar på eventuelle spørgsmål. Andre forløb kræver tilmelding – hvilke og hvordan står under det enkelte undervisningsforløb.

Vi håber, I får gode oplevelser i det fri.

Faste undervisningsforløb

Lokalhistorie: Slottet der forsvandt (udendørs)

Lokalhistorisk undervisningsforløb om Hirschholm Slot, der engang udgjorde livsnerven for Hørsholm by og alle de små landsbyer omkring. Aktivitetsforslagene er udviklet med henblik på at kunne foregå udenfor, og kunne afvikles af lærerne selv eller med en underviser fra Museum Nordsjællands skoletjeneste. (0.-6. klasse)

På sporet af parforcejagt og verdensarv

Store Dyrehave (Hillerød), Gribskov, Jægersborg Dyrehave og Jægersborg Hegn

Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland kom på UNESCOs Verdensarvsliste i 2015. Men hvad er parforcejagt? Og hvorfor er Parforcelandskabet kommet på verdensarvslisten? Hvad er en verdensarvsliste og hvad er UNESCO? Det er de spørgsmål, som ”På sporet af parforce og verdensarv” giver eleverne svar på. (3.-6. klasse)

God start på en ny tid

I en lille serie humoristiske videofilm under overskriften ‘God start på en ny tid’ giver formidlingsinspektør Ingeborg Philipsen forslag til, hvordan man kan finde inspiration i historien til at håndtere de nye tider i en lettere atmosfære. (børnehaver og 0.-3. klasse)

Ekspeditioner til Fortiden

Spredt ud over hele Nordsjælland er der utroligt mange steder, hvor man kan se spændende fortidsminder eller oldtidslandskaber. I dette undervisningsforløb kan eleverne lære, hvordan de selv finder frem til de lokale fortidsminder, og der er forslag til, hvordan fortidsminderne aktivt kan anvendes i undervisningen. (3.-9. klasse samt ungdomsuddannelserne)