Besøg en arkæologisk udgravning

Tag klassen med på en arkæologisk udgravning. Her kan I lære om hvordan en udgravning foregår – og hvordan man egentlig kan se, hvad der er spor fra fortiden. Vi skal også snakke om hvordan man kan bruge de materielle kilder (genstande og spor i jorden) til at finde ud af mere om fortidens mennesker, samfund og  landskab. Og naturligvis skal vi se og røre ved de genstande, der er blevet fundet på udgravningen. Vægtningen i forløbet tilpasses klassetrin og eventuelt særlige ønsker elle behov.

Er der en arkæologisk udgravning, vi kan besøge?

Det er ikke alle udgravninger, der egner sig til at få besøg – og desværre ved museets arkæologer aldrig hvor og hvornår, der dukker en egnet udgravning op. Derfor er dette undervisningsforløb et tilbud, som ofte popper op med meget kort varsel og i en meget kort periode. Det vil naturligvis blive annonceret her på hjemmesiden og sendt ud via et nyhedsbrev til skolerne i Gribskov, Hillerød, Hørsholm og Fredensborg kommuner.

Du kan også blive skrevet op på en mailingliste, hvor jeg giver dig besked direkte om hvor og hvornår, der er mulighed for at besøge en arkæologisk udgravning. Send en mail til Mette Palm på mph@museumns.dk, så jeg får din mailadresse.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig på 4045 2028.

 

Aktuelle udgravninger du kan besøge med klassen

I uge 18-26 og 34-39 2024 kan I besøge udgravningen på:

Smørkilde Bakke, Hillerød Syd

Her bliver der udgravet en landbebyggelse fra yngre jernalder og middelalder.