Om skoletjenesten

Danmarkshistorien er lige uden for døren

På Museum Nordsjælland får eleverne en unik mulighed for at komme tæt på historikere og arkæologers arbejde med fortiden. Nysgerrigheden pirres i mødet med autentiske genstande, som hjælper med at levendegøre fortiden: når man mærker stenøksen i hånden, skriver med griffel, læser protokoller over børnearbejdere eller står med en slidt jødestjerne i hånden.

Vi har primært tilbud til grundskolen og kan tilpasse undervisningen, så den passer til klassens ønsker og behov. Fortællingen om den lokale kulturhistorie fra oldtid til nutid – sat ind i den store sammenhæng – er omdrejningspunktet for museets undervisningsaktiviteter. Målet er at øge elevernes interesse og evner til at se, stille spørgsmål og søge svar. Undervisningen er dialogbaseret, hvor vi tager udgangspunkt i elevernes undren og spørgsmål. Store dele af undervisningen foregår enten i vores spændende udstillinger, på de historiske værksteder eller i lokalområdet.

Vi arbejder for at vække elevernes nysgerrighed – og dermed deres interesse for historien – så de kan reflektere over forskellene mellem eget liv og livet i fortiden, få en øget historiebevidsthed samt indsigt i historiefagets arbejdsmetoder og kilder.

En Skoletjeneste – flere undervisningssteder

Skoletjenesten på Museum Nordsjælland holder til i Gilleleje, Hillerød og Hørsholm, som hver især kan tilbyde forskellige undervisningstilbud, der tager afsæt i museets arbejde med kulturhistorien. Der er to indgange til Skoletjenestens undervisningstilbud – enten geografisk, hvis nærheden er vigtig, eller emnemæssig, hvis du søger undervisningstilbud om bestemte tidsperioder eller emner.

Til nogle undervisningstilbud har vi elevmateriale, som ligger under punktet ”Til elever” på Skoletjenestens forside. Lærerintroduktion til brug af elevmaterialet er beskrevet under undervisningstilbuddet.

I menuen til venstre finder du flere informationer om tilmelding og pris, skoletjenestens underviserne, undervisningstilbud mv.

Har du spørgsmål eller ønsker er du naturligvis velkommen til at kontakte os.

Forenklede Fælles Mål

Skoletjenesten arbejder på at implementere læringsmålene fra Forenklede Fælles Mål i vores undervisningstilbud, så vores tilbud kan støtte op om undervisningen i klassen.