Hørsholm Egns Museum

Stenalderjægere, Hirscholm Slot og Lokalarkiv

Stå ansigt til ansigt med 5 årig dreng der levede i stenalderen. Se de spændende arkæologiske fund – redskaber og modeller af bosteder. Hop frem i tiden til det smukke, men nu forsvundne, Hirscholm Slot og oplysningsmanden Struensee’s liv.  Gå tur i slotsparken og nyd de smukke træer, søen og kirken.

Besøg Hørsholm Lokalarkiv – se spændende gamle fotos fra Hørsholm og måske din egen familie?

Praktisk

Museet er lukket sommeren over. Lokalerne er ved at blive sat i stand og Nyere Tids afdeling arbejder med opsætningen af udstilling om trykkefriheden. Planlagt åbning til efteråret.

Se aktuelle åbningstider her. Omvisning og særåbning efter aftale. Sdr. Jagtvej 2, 2970 Hørsholm, 7217 0240. Der er adgang for kørestolsbrugere i udstillingen, men ingen handicaptoilet.

Gratis entré. Årskort til alle Museum Nordsjællands udstillinger koster kr. 70. Kan købes på udstillingsstederne eller på VisitNordsjælland.

Museumsbutik sælger bøger og postkort.

Besøg skoletjenesten for undervisningstilbud på Hørsholm Egns Museum.

Om museet

På Museum Nordsjælland i Hørsholm kan man møde stenalderjægerne fra Nivåfjorden i form af grave med 7.500 år gamle skeletter, redskaber og modeller af deres bosteder. Du kan også hilse på en 5-årig stenalderdreng. Hans skelet regnes for det bedst bevarede barneskelet fra den tid og det har gjort det muligt at rekonstruere drengens ansigt.

Læs mere om arkæologisk forskning på siderne om Stenalderjægere ved Nivå.

Man kan også opleve udstillingen om det smukke, men nu forsvundne, Hirscholm Slot. Her er modeller, planer og enkelte genstande fra slottet og man kan følge slottets udvikling fra borg til kongeslot. Med til historien om Hirscholm slot hører udstillingen om oplysningsmanden Struensee. I udstillingen kan man se skrifter, tegninger og billeder fra rettergangen og hetzen mod ham.

Mere information om museets Struensee samling.