Hillerød Bymuseum

Åbningstider og adresse

➤ kl. 11-16, lørdag-søndag.

➤ Alle dage i skolernes ferier og på helligdage.
Sommerferie d. 1. juli – 11. august.
Efterårsferie d. 12. oktober – 20. oktober.
Sæsonlukket fra oktober – april.
Julestue d. 23. og d. 24. november kl. 11-16.
Den Levende Julekalender besøger Hillerød Bymuseum, torsdag 19. december.

➤ Helsingørsgade 65, 3400 Hillerød. Museumsværten kan kontaktes på 6181 5831 i åbningstiden.

Byhistorie og leg for børn

Hillerød Bymuseum ligger i smukke omgivelser i Frederiksborg Slotshave. Se udstilling om Hillerøds historie fra middelalderen til moderne by.

Børn kan gå på opdagelse i Tidens Gade og opleve hvordan det var at være barn for 100 år siden. Prøv at handle i købmandsbutikken – sælg varer og drej håndtaget på det gamle smukke kasseapparat, vej kaffen af og se og rør alle varerne fra oldefars tid.

Besøg Have-Grethes asyl – her kan børnene svinge kobbergryderne på støbejernskomfuret, prøve vaskebræt eller køre en tur med kludedukken. I udstillingen om Nordsten Maskinfabrik har vi en masse Tekno, så du også kan prøve at bygge maskiner! Skolestuen byder på kridt, tavler og rigtige skolebænke.

Vores lille cafe serverer kaffe, te, kakao, juice og sodavand. Småkager og gammeldags bolsjer og Hansens Is. I museumsbutikken kan du købe gammeldags legetøj, slik, bøger om Hillerøds historie, postkort, plakater og udklipsark.

Praktisk

➤ Entré: voksne 40 kr. Børn og unge under 18 år gratis.

➤ Åben efter aftale. Kontakt os for booking af særarrangementer og rundvisninger i museets udstillinger. Tlf. 7217 0240 / post@museumns.dk.

Parkering på Batzkes Bakke.

➤ Desværre ikke handicap-egnet.

Om museet

Hillerød Bymuseum er museum i tre etager, der ligger på den naturskønne Jægerbakke i Frederiksborg Slotshave.

Museet viser byens historie fra middelalderens landsby til den i midten af 1500-årene udvikler sig omkring Frederiksborg Slot til en købstad og videre frem til i dag. Udstillingen rummer mange spændende genstande der fortæller om Hillerøds historie.

I Tidens Gade på 1. sal kan du gå en tur gennem det 19. og 20. århundrede. Du vil opleve hverdagssituationer og øjebliksbilleder i butikker, værksteder og stuer, der fortæller om livet i Hillerød.

I kælderen ligger Grafisk Museum med både hånd- og maskinsætteri.