Hillerød Bymuseum

Praktisk

➤ Åbningstider
01. april – 29. oktober: torsdag-fredag, kl. 10-16 & lørdag-søndag, kl. 11-16
2. pinsedag – mandag d. 29. maj, hele efterårsferien uge 42.

➤ Helsingørsgade 65, 3400 Hillerød. Museumsværten kan kontaktes på 6181 5831 i åbningstiden.

➤ Entré: voksne 40 kr. Børn og unge under 18 år gratis.

➤ Omvisning efter aftale. Kontakt museet post@museumns.dk / 7217 0240.

Parkering på Batzkes Bakke.

➤ Desværre ikke handicap-egnet.

➤ Skoletjenesten er åben hele skoleåret.

Find rundvisninger og arrangementer i Hillerød Kommune.

Byhistorie, leg for børn og trykkemaskiner

Hillerød Bymuseum ligger i smukke omgivelser i Frederiksborg Slotshave. Se udstilling om Hillerøds historie fra middelalderen til moderne by.

Børn kan gå på opdagelse i Tidens Gade og opleve hvordan det var at være barn for 100 år siden. Prøv at handle i købmandsbutikken – sælg varer og drej håndtaget på det gamle smukke kasseapparat, vej kaffen af og se og rør alle varerne fra oldefars tid.

Besøg Have-Grethes asyl – her kan børnene svinge kobbergryderne på støbejernskomfuret, prøve vaskebræt eller køre en tur med kludedukken. I udstillingen om Nordsten Maskinfabrik har vi en masse Tekno, så du også kan prøve at bygge maskiner! Skolestuen byder på kridt, tavler og rigtige skolebænke og i Weitzmanns Etablissement kan børn blive klogere på fysikkens utrolige instrumenter.

Grafisk Museum i kælderen viser trykkekunsten frem fredage kl. 11-14 – de dage museet er åbent.

Vores lille cafe serverer kaffe, te, kakao og sodavand. Småkager og gammeldags bolsjer og Hansens Is. I museumsbutikken kan du købe gammeldags legetøj, slik, bøger om Hillerøds historie, postkort, plakater og udklipsark.

Om museet

Hillerød Bymuseum er museum i tre etager, der ligger på den naturskønne Jægerbakke i Frederiksborg Slotshave.

Museet viser byens historie fra middelalderens landsby til den i midten af 1500-årene udvikler sig omkring Frederiksborg Slot til en købstad og videre frem til i dag. Udstillingen rummer mange spændende genstande der fortæller om Hillerøds historie.

I Tidens Gade på 1. sal kan du gå en tur gennem det 19. og 20. århundrede. Du vil opleve hverdagssituationer og øjebliksbilleder i butikker, værksteder og stuer, der fortæller om livet i Hillerød.

I kælderen ligger Grafisk Museum med både hånd- og maskinsætteri. Grafisk Museum er et arbejdende museum, hvor tidligere trykkere og sættere fredage i museets åbningstid arbejder med maskinerne.