Elværket

Særudstillinger

Elværket i Hillerød danner ramme om skiftende særudstillinger og arrangementer.

Arkæologerne arbejder på ny udstilling med arbejdstitlen ’Døre til en anden virkelighed’. Udstilling er planlagt til at åbne i februar 2021.

Praktisk

Frederiksgade 11, 3400 Hillerød, 7217 0240. Handikap-egnet og handicaptoilet. Gratis parkering bag museet.
Entré: 25 kr. Børn og unge under 18 år er gratis.
Årskort til alle Museum Nordsjællands udstillinger koster kr. 70. Kan købes på udstillingsstederne eller på VisitNordsjælland.

Besøg skoletjenesten for undervisningstilbud i Elværket.

Aktuelle åbningstider

Om museet

Elværket i Hillerød ligger centralt i Kulturaksen – få minutters gang fra Slotsarkaderne, gå-gaden og biblioteket. Bygningen er tidligere elværk og nu huser den smukke højloftede turbinehal skiftende særudstillinger med fokus på kultur, kunst og historie i Nordsjælland.

Bygningen er fra 1909 og bygget af ingeniør J.P. Spangenberg. Det ‘hvide lys’, som man kaldte elektriciteten skulle anvendes til belysning og erstatte petroleumslamper og gaslys. Men snart blev el også anvendt til motordrift, køkkenmaskiner og komfurer. Store turbiner fyldte elværkets centrale rum, der i dag er sær-udstillingshal.
Bygningens stramme nyklassicistiske arkitektur med rødt murværk og hvide småsprossede vinduer er særdeles velbevaret. Den harmoniske bygning er en lille historisk perle i Hillerød.