Elværket

Særudstillinger

Elværket i Hillerød danner ramme om skiftende særudstillinger og arrangementer. Efterår 2019 – forår 2020 kan du besøge den arkæologiske særudstilling Grumme Skæbner.

Mød grumme og makabre skæbner fra fortiden. Moselig, strandvasker og dobbeltgrave. I stemningen af fortættet grumhed kan du udforske den mørklagte særudstilling med lommelygte eller lanterne.

Praktisk

Frederiksgade 11, 3400 Hillerød, 7217 0240. Handikap-egnet og handicaptoilet. Gratis parkering bag museet.
Entré: 25 kr. Børn og unge under 18 år er gratis.
Årskort til alle Museum Nordsjællands udstillinger koster kr. 70. Kan købes på udstillingsstederne eller på VisitNordsjælland.

Besøg skoletjenesten for undervisningstilbud i Elværket.

Aktuelle åbningstider

Om museet

Elværket i Hillerød ligger centralt i Kulturaksen – få minutters gang fra Slotsarkaderne, gå-gaden og biblioteket. Bygningen er tidligere elværk og nu huser den smukke højloftede turbinehal skiftende særudstillinger med fokus på kultur, kunst og historie i Nordsjælland.

Bygningen er fra 1909 og bygget af ingeniør J.P. Spangenberg. Det ‘hvide lys’, som man kaldte elektriciteten skulle anvendes til belysning og erstatte petroleumslamper og gaslys. Men snart blev el også anvendt til motordrift, køkkenmaskiner og komfurer. Store turbiner fyldte elværkets centrale rum, der i dag er sær-udstillingshal.
Bygningens stramme nyklassicistiske arkitektur med rødt murværk og hvide småsprossede vinduer er særdeles velbevaret. Den harmoniske bygning er en lille historisk perle i Hillerød.