Nordsjællandsk Museumsforening

Nordsjællandsk Museumsforening er støtteforening for Museum Nordsjælland. Bliv medlem af foreningen og deltag i arrangementer, få gratis adgang og medlemsblad.

I 2020-2021 har NoMus været stærkt præget af restriktionerne, der skulle bremse spredningen af coronavirus, og derfor har der ikke været afholdt særlige arrangementer i foreningens regi. Det råder vi bod på i 2022 og er i fuld gang med at arrangere og planlægge følgende spændende ture og udflugter.

Arrangementer 2022

Nakkehoved Fyr

Kom med til toppen af Sjælland og besøg Nakkehoved Fyr ved Gilleleje. Fyret er omgivet af flot natur med nogle af Sjællands smukkeste udsigtspunkter. I fyret vil der være rundvisning i Fyrhistorisk Museum, der beskriver dansk fyrvæsens udvikling fra Frederik 2.s tid frem til fyrenes nuværende automatisering.
Fyret er opført i 1722 og er unikt i både national og international sammenhæng. Vi slutter af med kaffe og æblekage på den nærliggende Restaurant Fyrkroen med udsigt over vandet.

Byvandring i Hillerød

Kom med på en fantastisk byvandring i din egen by. Oplev en spændende opdagelsesrejse gennem Hillerød og bliv klogere på Hillerøds tilblivelse og udvikling gennem årene. Turen inkluderer en omvisning på Hillerød Bymuseum.

Esrum Kloster

Vi besøger Esrum Kloster og Møllegård midt i hjertet af Nordsjælland omgivet af storslået natur.
Turen vil indeholde rundvisning på klosteret med efterfølgende frokost/kaffe på Møllegården og eventuelt også vandretur i naturen for dem, der har mod på det.

Foreningens medlemmer får besked, når tidspunkter, betingelser og tilmelding til de enkelte ture ligger klar i 2022. Bestyrelsen i NoMus glæder sig til nogle dejlige oplevelser sammen med jer alle.

Medlemskab

Som medlem af foreningen er du med til at støtte Museum Nordsjællands aktiviteter og arbejde og samtidig udbrede kendskabet til lokalhistorien i Hillerød og omegn.

Som medlem i foreningen får du

  • Medlemskort, der giver gratis adgang til alle Museum Nordsjællands udstillinger.
  • Medlemsbladet NoMus, der udkommer flere gange om året.
  • Museum Nordsjællands årbog, der udkommer i november hvert år.
  • Gratis adgang eller rabat ved deltagelse i foreningens arrangementer.

Vedtægter for Nordsjællandsk Museumsforening
Nordsjællandsk Museumsforenings privatlivspolitik

Årligt kontingent

Enkeltmedlemmer 175 kr.
Hele husstanden 225 kr.
Erhvervsmedlemmer (mindste kontingent)      550 kr.

Indmeldelse

Kontakt Museum Nordsjælland:  Tlf.: 7217 0240   Mail: post@museumns.dk
Eller formand Finn Arvid Olsson: Tlf.: 2486 9915   Mail: finnarvidolsson@gmail.com