Bliv Frivillig

Museet søger frivillige

Brænder du for historie og at skabe gode oplevelser? Bliv en del af Museum Nordsjællands frivilligkorps – og vær med til både store og små opgaver. Få indsigt i museumsbranchen og prøv dine ideer og evner af. Hjælp os med at gennemføre store arrangementer.

Som frivillig får du ikke løn, men du bliver en del af et hyggeligt og meningsfyldt fællesskab. Du kan møde nye mennesker og være med til at gøre historien levende og relevant.

Museum Nordsjællands frivilligpolitik

Har du lyst til at hjælpe med at bevare og formidle Nordsjællands kulturarv? På Museum Nordsjælland har vi brug for alle, som har lyst til at yde en meningsfuld indsats sammen med andre frivillige og ansatte.

Hvad enten du vil hjælpe til ved nogle af museets arrangementer, lave omvisninger, registrere arkivalier og museumsgenstande eller hjælpe til ved arkæologiske udgravninger er du velkommen!

Ved arrangementer har vi blandt andet brug for folk, som vil klæde sig ud i historiske dragter og være med til levende formidling af historien. Der er brug for hænder, som vil yde en praktisk indsats ved udstillinger og løbende opgaver. Der er brug for frivillige, som har lyst til systematisk at registrere vores samlinger.

Museet har en aktiv skoletjeneste i alle tre kommuner – Hillerød, Gribskov og Hørsholm – hvor vi har blandt andet har brug for vaskekoner, lakajer, hjælpere til juleakademiet og til mange andre sjove og involverende aktiviteter for børn.

Der er brug for alle, som kan hjælpe med at bevare og formidle Nordsjællands kulturhistorie!

De frivillige vil indgå i et tæt samarbejde med museets ansatte og andre frivillige. Forholdet mellem museum og de frivillige er baseret på samarbejde: Det gælder mellem de professionelle og de frivillige, men også mellem de frivillige indbyrdes.

De frivillige er knyttet til Museum Nordsjælland, enten direkte eller gennem museets samarbejdsforeninger.
Det kan for eksempel være de tre museumsforeninger: Nordsjællandsk Museumsforening i Hillerød (NoMus), Hørsholm og Omegns Museumsforening eller Gilleleje og Omegns Museumsforening i Gribskov Kommune.

Vil du være med, så ring eller skriv til Museum Nordsjælland eller en af de tre museumsforeninger.

Læs hele Museum Nordsjællands frivilligpolitik.

Hørsholm Egns Museum

Frivillige søges til Hirschholm Festival

Læs mere om muligheder som frivillig på Hørsholm Egns Museum.

Æbelholt Kloster og klosterhave

Brænder du for levendegørelse af historien, og har du samtidig hænderne skruet rigtigt på? Museet søger hjælp til afholdelsen af hyggelige og familievenlige arrangementer. Vi søger også frivillige med grønne fingre til hjælp med pasning af den spændende klosterhave. Mere information om at være frivillig på Æbelholt Kloster.

Frivillige på Hillerød Bymuseum

Hillerød Bymuseum har spændende og hyggelige arrangementer fra maj til december. Læs mere om Julestue på Hillerød Bymuseum.