Skibshallerne

Oplev det gamle Gilleleje

Museum Nordsjælland Skibshallerne ligger midt i Gilleleje by.

Besøg i tidligere tiders Gilleleje. Se hvordan man boede, arbejdede, gik i skole og holdt fri. Gå rundt i de små stuer i Det Gamle Fiskerhus. Oplev fiskernes arbejde i Skibshallerne. Kom med i skole anno 1865 og tag på ferie i 1950’erne og 1960’erne. I udstillingen om oktober 1943 kan du se fiskerjolle, der blev benyttet i forbindelse med jødernes flugt fra Villingebæk til Sverige.

Museumscafeen byder på en kop kaffe og kage i den gamle frugthave. Gå tur ad Fyrstien til Nakkehoved Fyr.

Praktisk

Se aktuelle åbningstider her. Hovedgaden 49 og Østergade 20, 3250 Gilleleje, 7217 0240.
Man kan komme ind fra begge adresser. Desværre ikke handicap-egnet, der er dog adgang til caféen for kørestolsbrugere. Omvisning og særåbning efter aftale.

Voksne 35 kr. Børn og unge under 18 år gratis. Ved mere end 10 personer er prisen 25 kr. pr. person
Årskort til alle Museum Nordsjællands udstillinger koster kr. 70. Kan købes på udstillingsstederne eller på VisitNordsjælland.

Besøg skoletjenesten for undervisningstilbud i Skibshallerne.

Parkering

Ved Gilleleje Sejlklub og starten af Gilleleje Hovedgade.

 

Museum Nordsjælland Skibshallerne – museum om livet i Gilleleje

Skibshallerne, Det Gamle Fiskerhus, skolestue, sommerbolig, den gamle frugthave, særudstillinger.

I Skibshallerne kan du opleve dagligdagen i fiskerlejet Gilleleje op gennem historien. Hør historien om de nordsjællandske fiskeres farefulde liv gennem mere end 500 år.

Det Gamle Fiskerhus viser hvordan man boede i midten af 1800-tallet. Der er lerklinede gulve, korte senge og åbent ildsted i køkkenet.

I stuehuset på Østergade 20 kan du se en sommerbolig fra 1960’erne. Huset tilhørte indtil 2013 fiskerfamilien Klug, som har boet her i flere generationer. Sommerboligen blev udlejet til feriegæster og fiskere fra Bornholm. Du kan også se et lille sommerhus fra 1950. Her holdt en familie sommerferie på under 10 m²

Skolestuen er indrettet som i 1865. Prøv at skrive med griffel på tavlen. I stuehuset vises også skiftende særudstillinger.

Udstilling om Oktober 1943. Øjenvidnefortællinger tegner et billede af forholdene i Gilleleje under de danske jøders flugt til Sverige i oktober 1943. Se fiskerjolle der blev benyttet i forbindelse med jødernes flugt fra Villingebæk til Sverige.

Skibshallerne er omgivet af en skøn gamle frugthave, hvor man kan gå en tur og nye udsigten. Om sommeren er der servering fra museumscafen. Et lille pusterum midt i byen, hvor man kan nyde en kop kaffe og kage fra Thorups Bageri. Her kan man starte eller afslutte bytur eller besøg i Skibshallerne.