Skibshallerne

Praktisk

➤ Åbningstider:

02. maj – 23. juni: torsdag-søndag, kl. 11-16
2. Pinsedag d. 20 maj, kl. 11-16
25. juni – 08. september: tirsdag-søndag
12. september – 20. oktober: torsdag-søndag
Efterårsferien d. 14. – d. 20. oktober.

➤ Østergade 20, 3250 Gilleleje. Museumsværten kan kontaktes på 6181 5837 i åbningstiden.

➤ Entré: voksne 40 kr. Børn og unge under 18 år gratis.

➤ Omvisning efter aftale. Kontakt museet post@museumns.dk / 7217 0240.

➤ Ingen parkering ved museet, brug byens parkeringspladser. Kort stop ved museets indgang tilladt for handicappede og gangbesværede.

➤ Dele af Skibshallerne er ikke handicap-egnet pga. bakket terræn og trapper. Der er adgang for kørestolsbrugere fra Østergade 20 til haven, caféen og den nederste del af udstillingerne – skolestuen, ferieboligerne og udstillingen om oktober 1943.

➤ Skoletjenesten er åben hele skoleåret.

Find rundvisninger og arrangementer i Gribskov.

Oplev det gamle Gilleleje

Museum Nordsjælland Skibshallerne ligger midt i Gilleleje by.

Besøg tidligere tiders Gilleleje. Se hvordan man boede, arbejdede, gik i skole og holdt fri. Gå rundt i de små stuer i Det Gamle Fiskerhus. Oplev fiskernes arbejde i Skibshallerne. Kom med i skole anno 1920 og tag på ferie i 1950’erne og 1960’erne. I udstillingen om oktober 1943 kan du se fiskerjolle, der blev benyttet i forbindelse med jødernes flugt fra Villingebæk til Sverige.

I museumsbutikken kan du købe gammeldags legetøj, slik, sommertøj fra fra Chimono og Linen by Krebs, glasfigurer, plakater og ophæng m.m.

I museumscafeen kan man købe købe kaffe, te, saftevand og kage og du er også velkommen til at medbringe egen mad og spise i den gamle frugthave. Gå tur ad Fyrstien til Nakkehoved Fyr.

Seværdigheder og parkering

Parkering på havnen ved Gilleleje Sejlklub eller på andre offentlige p-pladser i byen.

Museum Nordsjælland Skibshallerne – museum om livet i Gilleleje

Skibshallerne, Det Gamle Fiskerhus, skolestue, sommerbolig, den gamle frugthave, særudstillinger.

I Skibshallerne kan du opleve dagligdagen i fiskerlejet Gilleleje op gennem historien. Hør historien om de nordsjællandske fiskeres farefulde liv gennem mere end 500 år.

Det Gamle Fiskerhus viser hvordan man boede i midten af 1800-tallet. Der er lerklinede gulve, korte senge og åbent ildsted i køkkenet.

I stuehuset på Østergade 20 kan du se en sommerbolig fra 1960’erne. Huset tilhørte indtil 2013 fiskerfamilien Klug, som har boet her i flere generationer. Sommerboligen blev udlejet til feriegæster og fiskere fra Bornholm. Du kan også se et lille sommerhus fra 1950. Her holdt en familie sommerferie på under 10 m²

Skolestuen er indrettet som i 1920. Prøv at skrive med griffel på tavlen. I stuehuset vises også skiftende særudstillinger.

Udstilling om Oktober 1943. Øjenvidne fortællinger tegner et billede af forholdene i Gilleleje under de danske jøders flugt til Sverige i oktober 1943. Se fiskerjolle der blev benyttet i forbindelse med jødernes flugt fra Villingebæk til Sverige.

Skibshallerne er omgivet af en skøn gamle frugthave, hvor man kan gå en tur og nye udsigten. Et lille pusterum midt i byen, hvor man kan nyde en kop kaffe og man er velkommen til at medbringe egen mad. Her kan man starte eller afslutte bytur eller besøg i Skibshallerne.