Æbelholt Kloster

Klosterruiner, kranier og klosterhave

Se ruinerne af Æbelholt Kloster – her kunne rejsende og fattige få et måltid mad eller lægehjælp i middelalderen. På museet er arkæologiske fund fra udgravninger i området. Lægeinstrumenter og skeletter viser hvad man måtte leve med og døde af før den moderne lægevidenskab.

I klosterhaven kan du gå tur blandt medicinske planter, bier og sommerfugle. Der er kort gåtur til ruinerne og en længere gåtur i området byder på smuk natur.

Der er udendørs cafe stole, borde og bænkesæt, så man kan spise medbragt mad. Du kan også købe en kop kaffe, som kan nydes udendørs.

‘Tag klosterhaven med hjem i din egen have’

Museets medarbejdere og uvurderlige frivillige har formeret og pottet planter som du kan købe. Så alle kan have glæde af de smukke planter, der gror i klosterhaven.

Praktisk

Æbelholt 4 (ved Isterødvejen), 3400 Hillerød, 7217 0240. Museumsværten kan kontaktes på 6181 5832 i åbningstiden.

Desværre ikke handicap-egnet.

Få din vejvisning

Vis afstand i

Brug min placering til at finde den nærmeste serviceudbyder i nærheden af ​​mig

Adresser og åbningstider: 0
Indlæser...

Rutevejledning

Entré: 25 kr. Børn og unge under 18 år gratis. Gratis adgang til ruiner og klosterhaven året rundt. Årskort til alle Museum Nordsjællands udstillinger 70 kr. Kan købes på udstillingsstederne eller på VisitNordsjælland.

Museumsbutik: Bøger, postkort, snaps, kunsthåndværk, gammeldags slik – samt urtesalte og koldpresset urtesæbe fra Aalykke.

 

Museet følger gældende Corona restriktioner.

Om museet

Æbelholt Klostermuseum ligger 5 km vest for Hillerød. Arkæologiske udgravninger i 1930-60’erne frilagde klosterets senmiddelalderlige fundamenter og godt 800 grave. Nogle af skeletterne og andre fund fra udgravninger vises i museet. I tilknytning til museet findes en klosterhave med godt 100 forskellige lægeurter.

Klostrets første abbed var den legendariske abbed Vilhelm, der i 1224 blev helgenkåret som Sankt Vilhelm. Han er gået over i historien som ‘Nordsjællands helgen’.

Besøg skoletjenesten for undervisningstilbud på Æbelholt Kloster.