Æbelholt Kloster

Praktisk

➤ Åbningstider
06. maj – 25. juni: onsdag, lørdag-søndag, kl. 12-16
27. juni – 13. august: tirsdag-søndag
15. august – 29. oktober: onsdag, lørdag-søndag
Hele efterårsferien uge 42.

➤ Æbelholt 4 (ved Isterødvejen), 3400 Hillerød.

➤ Entré: voksne 40 kr. Børn og unge under 18 år gratis. Gratis adgang til ruiner og klosterhaven året rundt.

➤ Omvisning efter aftale. Kontakt museet post@museumns.dk / 7217 0240.

➤ Desværre ikke handicap-egnet.

➤ Skoletjenesten er åben hele skoleåret.

Find rundvisninger og arrangementer i Hillerød Kommune.

Klosterruiner, kranier og klosterhave

Se ruinerne af Æbelholt Kloster – her kunne rejsende og fattige få et måltid mad eller lægehjælp i middelalderen. På museet er der arkæologiske fund fra udgravninger i området. Lægeinstrumenter og skeletter viser hvad man måtte leve med og døde af før den moderne lægevidenskab.

I klosterhaven kan du gå tur blandt medicinske planter, bier og sommerfugle. Der er kort gåtur til ruinerne og en længere gåtur i området byder på smuk natur.

Der er udendørs cafe stole, borde og bænkesæt, så man kan spise medbragt mad. Du kan også købe en kop kaffe, som kan nydes udendørs. Museumsbutik har bøger, postkort, snaps, kunsthåndværk, gammeldags slik – samt urtesalte og koldpresset urtesæbe.

‘Tag klosterhaven med hjem i din egen have’

Museets medarbejdere og uvurderlige frivillige har formeret og pottet planter som du kan købe. Så alle kan have glæde af de smukke planter, der gror i klosterhaven.

 

Om museet

Æbelholt Klostermuseum ligger 5 km vest for Hillerød. Arkæologiske udgravninger i 1930-60’erne frilagde klosterets senmiddelalderlige fundamenter og godt 800 grave. Nogle af skeletterne og andre fund fra udgravninger vises i museet. I tilknytning til museet findes en klosterhave med godt 100 forskellige lægeurter.

Klostrets første abbed var den legendariske abbed Vilhelm, der i 1224 blev helgenkåret som Sankt Vilhelm. Han er gået over i historien som ‘Nordsjællands helgen’.