Æbelholt Kloster

Klosterruiner, kranier og klosterhave

Se ruinerne af Æbelholt Kloster – her kunne rejsende og fattige få et måltid mad eller lægehjælp i middelalderen. På museet er arkæologiske fund – lægeinstrumenter og skeletter viser hvad man måtte leve med og døde af før den moderne lægevidenskab.

I klosterhaven kan du gå tur blandt medicinske planter, bier og sommerfugle. Spis nedbragt mad på det lille bænkesæt i haven, hvor du kan nyde roen. Der er kort gåtur til ruinerne og en længere gåtur i området byder på smuk natur.

Praktisk

Æbelholt 4 (ved Isterødvejen), 3400 Hillerød, 7217 0240. Desværre ikke handicap-egnet.

Få din vejvisning

Vis afstand i

Brug min placering til at finde den nærmeste serviceudbyder i nærheden af ​​mig

Adresser og åbningstider: 0
Indlæser...

Rutevejledning

Entré: 25 kr. Børn og unge under 18 år gratis. Gratis adgang til ruiner og klosterhaven året rundt. Årskort til alle Museum Nordsjællands udstillinger 70 kr. Kan købes på udstillingsstederne eller på VisitNordsjælland.

Museumsbutik: Bøger, postkort og gammeldags slik.

Besøg skoletjenesten for undervisningstilbud på Æbelholt Kloster.

Hver sommer er der Æbelholt Klostermarked. Mad, drikke, musik og fortællinger fra middelalderen, handelsboder og arbejdende værksteder.

Om museet

Æbelholt Klostermuseum ligger 5 km vest for Hillerød. Arkæologiske udgravninger i 1930-60’erne frilagde klosterets senmiddelalderlige fundamenter og godt 800 grave. Nogle af skeletterne og andre fund fra udgravninger vises i museet. I tilknytning til museet findes en klosterhave med godt 100 forskellige lægeurter.

Klostrets første abbed var den legendariske abbed Vilhelm, der i 1224 blev helgenkåret som Sankt Vilhelm. Han er gået over i historien som ‘Nordsjællands helgen’.