Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

[Udsolgt] Foredrag: Magiens væsen – hvorfor virker det?

25. oktober 2021 : 19:00 - 20:00

50 kr.

Rane Willerslev – museumsdirektør og antropolog – fortæller mandag d. 25 oktober om ‘Magiens væsen – hvorfor virker det?’.

Med udgangspunkt i sine studier af sibiriske naturfolk delagtiggør Rane Willerslev tilhørerne i sin antropologiske forskning i naturreligion (animisme), magi og menneskeofringer. Ånder, reinkarnation og jægere i dyrekostumer kan let opfattes som udtryk for en primitiv livsform, der bygger på illusioner og selvbedrag.

Rane Willerslev tager sin forskning i naturreligion alvorligt og argumenterer for, at deres virkelighedsbillede er lige så gyldigt og lige så funktionelt som vores på sine egne betingelser. Foredraget tager afsæt i Rane Willerslevs egne oplevelser.

Med dette perspektiv spilles der op til den arkæologiske særudstilling ‘Døre til en anden virkelighed – tro og overtro i fortiden’. Således sættes arkæologien ind i en nutidig og relevant ramme.

Køb billet på billet.dk. Afholdes i Vandrehallen på Hillerød Bibliotek. NB! Foredraget er desværre udsolgt.

Foredragsrække i Hillerød: En anden virkelighed med perspektiv

Efterårets foredragsrække sætter perspektiv på den arkæologiske udstilling ‘Døre til en anden virkelighed – tro og overtro i fortiden’.

En perlerække af fortrinsvis udefrakommende fagpersoner giver et ikke-arkæologisk perspektiv på udstillingen og museets egne arkæologer sætter de arkæologiske fund ind i en moderne sammenhæng.

Praktisk

Tid og sted: Rane Villerslev foredraget afholdes i Vandrehallen på Hillerød Bibliotek. Alle foredrag er af én times varighed fra kl. 19-20 og alle øvrige foredrag afholdes i Frederiksgade 9, Hillerød.

Pris: 50 kr. pr. foredrag inkl. fribillet til udstillingen ‘Døre til en anden virkelighed – tro og overtro i fortiden’ i Elværket. Medlemmer af museumsforeninger og biblioteksklubben 40 kr. NB! Foredraget er desværre udsolgt.

Der er gratis parkering bag museet.

Foto: Steen Brogaard

Detaljer

Dato:
25. oktober 2021
Tidspunkt:
19:00 - 20:00
Pris:
50 kr.
Begivenhed Kategorier:
,

Arrangør

Museum Nordsjælland

Sted

Hillerød Bibliotek
Christiansgade 1
Hillerød, 3400 Danmark
+ Google Maps

MENU