Udstilling: ‘Døre til en anden virkelighed – tro og overtro i fortiden’

maj 4 : 11:00 - oktober 31 : 16:00

30 kr.

Udstillingen i Elværket Hillerød  vil præsentere og diskutere noget så vanskeligt som trosforestillinger og verdenssyn i fortiden baseret på arkæologiske fund fra Nordsjælland.

Udstillingen vil vise et væld af genstande, som ikke tidligere er vist i Nordsjælland, bl.a. har Nationalmuseet velvilligt udlånt en lang række genstande, som oprindeligt stammer fra det nordsjællandske. Det er en fornøjelse i en periode at få genstandene ‘hjem’ og vise dem i lokalområdet. De vil sammen med Museums Nordsjællands egne fund bidrage med en lang række spændende fortællinger. Især håber vi, at en række guldgenstande vil vække begejstring.

Udstillingen er for alle aldre, for der er meget at gå på jagt efter og udforske. Den vil være opdelt i 7 temaer men med overlap, der forhåbentlig viser, at nogle troselementer har fungeret sideløbende og andre har afløst hinanden op igennem tiden. Udstillingen vil blive bygget op som en interaktiv udstilling, hvor der vil være forskellige oplevelser knyttet til de forskellige temaer.

Dørene er valgt som symboler på overgangen fra en verden eller tilstand til en anden. De skal lette forståelsen af, at man bevæger sig i tid og rum fra nutidens viden og verdenssyn tilbage til fortidens forskellige verdenssyn og trosforestillinger, som ellers er lidt af en mundfuld.

I forbindelse med udstillingen vil der være arrangementer, foredrag og særomvisninger. Følg med her på museets hjemmeside og facebook for nærmere information.

4. maj –  31. oktober 2021, tirsdag – søndag kl. 11-16.
Pris: 30,- kr. Børn og unge under 18 samt skoleklasser gratis.

Der kan bestilles en guidet tur i udstillingen. Guiden koster 600kr. Der skal betales entré derudover. I har guiden i 1½ time som inkluderer guidet tur i udstillingen og at guiden er til rådighed for spørgsmål når man går rundt for sig selv i udstillingen bagefter. Kontakt museet på post@museumns.dk, tlf. 7217 0240 for booking.

Museet følger gældende Corona restriktioner. Der skal fremvises Coronapas ved besøg indtil 1. august.

Arrangementer

Der er også planlagt en række arrangementer i forbindelse med udstillingen. Således kan man med udendørs arrangementsrækken ‘En anden virkelighed i landskabet’ tage på forårsture med arkæologerne i det sene forår/tidlige sommer. Hver tur vil kombinere den specifikke stedlige historie med et af temaerne i særudstillingen.

I efteråret vil vi med oplægsrækken ‘En anden virkelighed med perspektiv’ præsentere en perlerække af udefrakommende fagpersoner, der vil sætte et ikke-arkæologisk perspektiv på udstillingen. Blandt de indbudte er Nationalmuseets direktør Rane Willerslev, Bedemand Christian Uldal, Retsmediciner Sten Holger, Hyldemor og Shaman Maria Lisette Jacobsen, eventyrer Klaus Aarsleff og mange flere.

Start:
maj 4 : 11:00