Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Foredrag: Det magiske guld

7. september 2021 : 19:00 - 20:00

50 kr.

Esben Aarsleff – museumsinspektør og arkæolog – holder foredrag tirsdag d. 7. september.

Guld fascinerer til stadighed mennesket, og det gælder ikke kun arkæologen. Men hvorfor fascinerer guld til alle tider, i alle samfund, og i mange religioner?

Hvad er gulds betydning konkret såvel som symbolsk? Der går en lige linje fra oldtidens fascination til naziguld, skattejagter og Anders And historier. Med dette perspektiv spilles der op til den arkæologiske særudstilling ‘Døre til en anden virkelighed – tro og overtro i fortiden’. Således sættes arkæologien ind i en nutidig og relevant ramme.

Køb billet på billet.dk.

Foredragsrække i Hillerød: En anden virkelighed med perspektiv

Efterårets foredragsrække sætter perspektiv på den arkæologiske udstilling ‘Døre til en anden virkelighed – tro og overtro i fortiden’.

En perlerække af fortrinsvis udefrakommende fagpersoner giver et ikke-arkæologisk perspektiv på udstillingen og museets egne arkæologer sætter de arkæologiske fund ind i en moderne sammenhæng.

Praktisk

Tid og sted: Alle foredrag er af én times varighed og afholdes i Frederiksgade 9, Hillerød fra kl. 19-20. Rane Villerslev foredrag afholdes i Vandrehallen på Hillerød Bibliotek.

Pris: 50 kr. pr. foredrag inkl. fribillet til udstillingen ‘Døre til en anden virkelighed – tro og overtro i fortiden’ i Elværket. Medlemmer af museumsforeninger og biblioteksklubben 40 kr.

Der er gratis parkering bag museet.

Foto: Nationalmuseet, spænde fra Hillerød.

Detaljer

Dato:
7. september 2021
Tidspunkt:
19:00 - 20:00
Pris:
50 kr.
Begivenhed Kategorier:
, ,

Arrangør

Museum Nordsjælland

Sted

Museum Nordsjælland, Hillerød
Frederiksgade 9
Hillerød, 3400 Danmark
+ Google Maps
Telefon
7217 0240
Se Sted hjemmeside

MENU