Endnu bedre adgang til Hørsholms historie

Donation til danske arkiver smitter af på Hørsholm

En donation på 2,5 mio. kr. fra Den A.P. Møllerske Støttefond åbner nu for en videreudvikling af arkivernes registreringssystem Arkibas og formidlingsportalen Arkiv.dk.

Hørsholm Lokalarkiv har i over 20 år anvendt Arkibas og har siden 2015 formidlet en lille del (godt 5000) af vore stor fotosamling på formidlingsportalen Arkiv.dk.

Så brugere af Hørsholm Lokalarkiv vil også få gavn af de 2,5 mio. De skal nemlig bruges på nye funktioner i de to systemer. Det bliver muligt at præsentere digitaliserede historiske dokumenter og kilder. Brugerne af Arkiv.dk får mulighed for at hjælpe arkiverne med at berige de mange registreringer med nye data og transskribere de utallige digitaliserede dokumenter i arkiverne. Samtidig vil brugere få bedre mulighed for selvbetjening ved online at kunne bestille arkivalier direkte til arkivets læsesal og ved at kunne købe og downloade billeder i høj opløsning.

Arkiv.dk er allerede en stor succes. 576 arkiver bidrager med materiale. Siden starten i 2015 har portalen haft over 4 mio. besøg og der er vist 55 mio. sider.

Hørsholm Lokalarkiv har været en del af den succes. I Arkiv.dks første år blev vor samling på Arkiv.dk besøgt over 16.000 gange. I 2016 var det tal steget til over 24.000 (en stigning på over 40%). En vigtig årsag til stigningen var, at der var mere at komme efter. De ansatte og ikke mindst de frivillige lægger løbende flere og flere af vores store samling fotos på arkiv.dk; men det er vigtigt, at huske, at det stadig kun er en brøkdel af arkivets samlinger, der er digitaliseret. Kun en appetitvækker.

Besøg arkivet

Vil man have hele menuen skal man aflægge arkivet et besøg på Sdr. Jagtvej 2 i Hørsholm. Find telefon nummer, e-mail og aktuelle åbningstider på siden ‘Kontakt & åbningstider’.

Det er ikke alle vore fotos, vi har de relevante data på. F.eks. kan man på Arkiv.dk se en række konfirmationsfotos, som vi mangler årstal på. Så gå ind og kig og send os en mail med de rette årstal med en begrundelse for din datering.

Hørsholm konfirmation

Mere information

Den A.P. Møllerske Støttefond – fondens arbejde

Besøg Hørsholm Lokalarkiv på arkiv.dk