Udstilling: Sommer i Gilleleje

juli 9 @ 7:00 - august 29 @ 22:00

Gratis

En lille sommer udstilling om Gilleleje som feriemål på biblioteket i Kulturhavnen.

Fra omkring år 1900 begyndte Gilleleje at blive et yndet feriemål. Det var selvfølgelig strand og hav, der trak. Gilleleje by blomstrede op med flere forretninger.

Landliggerne boede i starten til leje i fiskernes huse og på Gilleleje Badehotel (nu Hotel Gilleleje Strand) på torvet i Gilleleje.

I dag er der veludbyggede sommerhusområder rundt om Gilleleje og langs Nordsjællands kyst.

På TouchWallen og i montrerne kan du se hvad ferietiden gik med. Bikiniens historie vises også – d. 5. Juli fejrer den 72-års fødselsdag.

Start:
juli 9 @ 7:00