Sommerakademi: Ansigt til ansigt med historien

13. juli 2020 : 10:00 - 17. juli 2020 : 14:00

Sommerakademi for unge i Hørsholm – i samarbejde med Ung i Hørsholm.

Ansigt til ansigt med historien.

På museets sommerakademi i Hørsholm kan du arbejde kreativt og ‘ansigt til ansigt’ med historien, når vi går i dybden med de to kendte teenagere på tronen, Caroline Mathilde og Christian 7. De var kun 17 og 15 år, da de blev gift. I løbet af ugen dykker vi sammen ned i historien om de to unge menneskers oplevelser på Hirschholm Slot i 1700-tallet og undersøger forskelle og ligheder med livet som ung i Nordsjælland i dag.

Med hjælp fra designer Christina Bruun Olsson indrammer sommerakademiets deltagere dagens historiske vinkel ved at kreere collager med udgangspunkt i historiske portrætter af de to unge kongelige kombineret med nutidig billedstof.

Undervejs skal vi på besøg i Slotshaven og i museets magasiner, vi skal drikke masser af te, kaffe eller varm chokolade (dronningens yndlingsdrik), prøve 1700-talsbeklædning, parykker og meget mere.

Deltagerne på kurset vil efterfølgende blive inviteret til at blive en fast del af Museum Nordsjællands Ungdomsambassadører og -rådgivere, bl.a. i fremtidigt arbejde med udvikling af udstillinger, arrangementer, og hvad vi ellers sammen kan finde på.

Museum Nordsjællands sommerakademi er for unge mellem 13-18 år.

Afholdes mandag d. 13.- fredag 17. juli, kl. 10.00-14.00.

Gratis deltagelse (højst 15 deltagere).

Mere information og tilmelding – ‘Historisk Frikvarter‘ på Hørsholm Kommunes hjemmeside.

Start:
13. juli 2020 : 10:00