Forårstur med arkæologerne: Trolden, kirkelammet og helligkilden

maj 16 : 14:00 - 15:00

50 kr.

Hvordan var det nu lige det gik til, da Nødebo Kirke fik sin placering? Hvorfor er Magdalene kilde en helligkilde? Og hvorfor blev trolden egentlig så vred?

Det og meget andet kan man høre om, når arkæolog Mette Palm fra Museum Nordsjælland åbner en dør på klem til en anden virkelighed. En virkelighed, hvor man troede på Gud og Jesus – men i hemmelighed også var overbevist om, at der stadig levede trolde, og at kirkelammet viste sig for dem, der snart skulle dø.

Arrangementet består af to dele: en fælles fortælling på ca. ½ time om tro og overtro ved Nødebo Kirke. Derefter kan man tage på jagt efter troldens sten på egen hånd. Det sker i Gribskov og foregår enten på gåben eller cykel. Der vil blive udleveret et kort til de tilmeldte, så man kan finde vej. Der er omkring 1,8 og 2,4 km fra Nødebo Kirke til de to steder med troldesten.

Praktisk

Hvem: Arrangementet er henvendt til børnefamilier, men alle andre er også meget velkomne.

Tid og sted: søndag d. 16. maj 2021 kl. 14.00 på P-pladsen ved Nødebo Kirke. Stil gerne bilen et andet sted, da vi skal være på p-pladsen med afstand.

Pris og tilmelding: Det koster 50 kr. pr. husstand at deltage. Tilmeldingen sker på mail til post@museumns.dk. Oplys hvor mange voksne og børn I kommer, så vi kender antallet af deltagere af hensyn til coronarestriktionerne.

I tilfælde af aflysning: Der tages forbehold for eventuelle coronarestriktioner, som med kort varsel kan ændre ved, hvor mange man må forsamles. Hold dig derfor opdateret på museets hjemmeside eller på Facebook.

Kom med til en anden virkelighed i landskabet, når arkæologerne fra Museum Nordsjælland inviterer på forårstur.

Vil du vide mere om tro og overtro kan du besøge årets særudstilling i Elværket i Hillerød ‘Døre til en anden virkelighed – tro og overtro i fortiden’. Der er både noget for voksne og for børn.

maj 16
50 kr.