Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Efterårstur i verdensarven i Store Dyrehave

15. oktober 2020 : 14:00 - 16:30

40 kr.

På parforcejagt med kongen og på jagt efter parforcejagtlandskabet

Tag med på guidet tur i Store Dyrehave. Torsdag i efterårsferien er det igen muligt at komme helt tæt på de danske kongers storslåede parforcejagt.

Med site manager Jesper Munk Andersen går turen ind i den efterårsgyldne skov ad de snorlige jagtveje til dyrehavens storslåede centrum – Kongestjernen.  Den var ikke blot majestætens opholdssted under de nærmest teatralske jagter, men også en væsentlig grund til, at området i 2015 blev udpeget til UNESCO verdensarv.

Hør historien om parforcejagtens på en gang bestialske og iscenesættende karakter og om det sindrige system af jagtveje i de nordsjællandske skove, hvis enestående udformning ikke finder sit lige i verdenen.

Praktisk

Den ca. 5 kilometer lange tur af jagtveje og -spor tager ca. 2½ time. Husk derfor ordentligt fodtøj og tøj efter vejret.

Tid: Tirsdag d. 13. oktober kl. 14- ca. 16.30.

Sted: Vi mødes på parkeringspladsen umiddelbart indenfor stendiget hvor Glarmestervej udløber i Overdrevsvej. Parkeringspladsen ligger på venstre hånd, når du kommer fra Isterødvej, cirka 500 meter efter du har passeret lyskrydset ind til Kongens Vænge (Lidl). Fra modsat side – ved ankomst fra Københavnsvejsiden – møder du parkeringspladsen på højre hånd efter du har kørt 800 meter ad Overdrevsvej i retning mod Isterødsvej. Parkeringsområdet ligger i en lysning umiddelbart indenfor stendiget

Pris: 40 kr. for voksne – børn under 18 år gratis. Medlem af en af museets museumsforeninger 30 kr. pr. billet. Mobilepay 41274.

Tilmelding: Der er begrænsede pladser så tilmelding er nødvendig, helst på mail post@museumns.dk. Alternativt tlf. 7217 0240 – hverdage 9-15.

Museet følger gældende Corona restriktioner.

Foto: Daniel Overbeck 

Detaljer

Dato:
15. oktober 2020
Tidspunkt:
14:00 - 16:30
Pris:
40 kr.
Begivenhed Kategorier:
, ,

Arrangør

Museum Nordsjælland

Sted

P-pladsen, Overdrevsvejern, Store Dyrehave
P-plads Overdrevsvejen St. Dyrehave, Overdrevsvejen
Hillerød, 3400 Danmark
+ Google Maps

MENU