Vejlehus i vore julehjerter – fotos søges

Af arkivleder Hans Jørgen Winther Jensen, Hørsholm Lokalarkiv, 2020

Vejlehus var en bygning, som ejedes og blev drevet af den lokale fællesorganisation fra ca. 1920 til 1994. Fællesorganisationen var en sammenslutning af de lokale fagforeninger. Vejlehus lå på Rungstedvej nummer 4.

Fællesorganisationen drev herfra Hørsholm Bio. Derudover arrangerede Fællesorganisationen mange fester af forskellig slags. Derunder den store juletræsfest, som mange, der var børn i 50’erne og 60’erne, husker den dag i dag. En af disse husker tilbage:

‘Men når først dørene ind til biografsalen åbnedes var alle trængsler glemt: Midt i salen stod det smukkeste juletræ, man kunne forestille sig. Ikke alene var det pyntet efter alle kunstens regler, men det nåede helt op til biografens loft.’

Og selvfølgelig var højdepunktet for børnene: Plyndringen af juletræet.

Desværre har arkivet ingen fotos fra juletræsfesterne; men fotografiet her fra ca. 1950 giver et indtryk af den bygning, som dannede rammen om mange hørsholmeres festlige og glade øjeblikke. Fotografiet er taget ca. 1950.

Fotos søges

Hvis du fotos eller erindringer fra juletræsfester på Vejlehus, vil Hørsholm Lokalarkiv gerne have dem eller eventuelt kopier.

De kan mailes til hjj@museumns.dk eller afleveres på Sdr. Jagtvej 4 i åbningstiden.

Læs mere om


Tags: , , ,