Travetur: Ullerøds interessante historie

maj 26 : 14:00 - 16:00

Gratis

Kom med på en travetur gennem Ullerøds historie med Museumsinspektør Susan Johnsen, søndag d. 26.5 kl. 14-16

I 1600-tallets sidste halvdel skrev den danske historiker Peder Hansen Resen at det i Ullerød blev fortalt, at en helt fra Folkevandringstiden, ved navn Ulf van Jærn, var begravet i en høj på Ullerød mark. Ullerød hed før i tiden Ulverød, så måske er fortællingen ikke kun løs snak. En høj sløjfes i 1875 da Ullerød mølle blev bygget.

I slutningen af 1100-tallet ejede Absalon jorden i Ullerød og omegn, og et de breve vi i dag har fra hans hånd er underskrevet og dateret med vitterlighedsvidner i Ullerød. d. 18. nov. og er fra ca. 1163.

Trods Ullerøds tilsyneladende ret almindelige liv har området alligevel en interessant fortælling helt tilbage fra oldtiden til i dag. Hvad er for resten Ventegodts hus, som lå der hvor i dag Ullerød Brugs ligger? – og hvorfor valgte Holger Begtrup i 1895 at bygge sin højskole i netop Ullerød?

Mødested ved Nettos p-plads, Frederiksværksgade 152, 3400 Hillerød.

maj 26
Gratis