Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Gåde- og historisk detektivspil for unge.

17. juli 2020 : 10:00 - 7. august 2020 : 14:00

Saml vennerne og kom med ud. Løs snu gåder og find snedige spor når I følger Tuxens flugt fra de svenske forfølgere fra Hørsholm slotshave til Rungsted fiskerleje. Gratis for unge 13-25 år.

‘Tuxen og det stjålne brevskrin’

Året er 1658 og Danmark er i fare for at blive udslettet af den svenske ærkefjende, der belejrer København, mens svenske soldater plyndrer og hærger i Nordsjælland. Ridefogeden på Hørsholm Slot, Lorenz Tuxen bekriger og saboterer som leder af de nordsjællandske Snaphaner besættelsesmagten og den svenske konges hær af landsknægte og lejesvende – eller gør han? Hvem er Lorenz Tuxen egentlig? Er han den ærværdige modstandshelt eftertiden hidtil har kendt ham som, eller i virkeligheden en snu opportunist?

I får udleveret et gammelt kort og en kuvert med materialer. I skal undervejs løse gåder og udfylde et dokument til kongen, og en anbefaling, som giver ham klarhed om Tuxen. Måske vil I også falde over nogle af de forsvundne breve fra det brevskrin, som Tuxens snaphaner stjal fra den svenske konge!

Praktisk

For unge i alderen 13-25 år – og andre voksne (med store børn) med interesse for gåde- og historiske detektivspil. Ruten er ca. 7 km og egner sig godt til at cykle.

Tidspunkt: 17. juli – 7. august.

Tilmelding: Tilmelding nødvendig på tlf. 6181 5835, hverdage mellem kl. 10-15. Pakken med kuverter og kort afhentes på Hørsholm Egns Museum på hverdage mellem 10-15 og så kan man lave jagten når man vil – men kun efter forudgående tilmelding og aftale.

Pris: ‘Tuxen og det stjålne brevskrin’ for unge er støttet af Hørsholm Kommune gennem den Statslige pulje for sommeraktiviteter og er derfor gratis for unge mellem 13-25 år. Andre: 50 kr. pr person.

Detaljer

Start:
17. juli 2020 : 10:00
Slut:
7. august 2020 : 14:00
Begivenhed Kategorier:
, ,

MENU