Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Parforce-vandretur: Arkitekturen, Kongestjernen & skovens mange funktioner

23. april 2023 : 14:00 - 16:00

75 kr.

UNESCO verdensarv Parforcejagtlandskabet byder velkommen til en historisk vandring i Store Dyrehave v. museumsinspektør Kristoffer Schmidt fra Museum Nordsjælland.

I anledning af UNESCO-UIA World Capital of Architecture 2023 fejrer vi, at København er udnævnt som Arkitekturhovedstad 2023 med fire tema-vandreture.

Hør historien om parforcejagtens iscenesættende karakter og om det sindrige arkitektoniske system af jagtveje i de nordsjællandske skove, hvis enestående udformning ikke findes andre steder i verden.

På vandringen vil I opleve Store Dyrehaves centrum, Kongestjernen, der ikke blot var majestætens opholdssted under de nærmest teatralske jagter, men også en væsentlig årsag til, at området i 2015 blev udpeget til UNESCO verdensarv. Skovområdet havde dog også andre formål end bare at være jagtområde. Derfor vil I også få fortalt historien om skovens andre funktioner som f.eks. foderkammer eller opdræt for det kongelige hestestutteri med dertilhørende vange for Frederiksborghesten.

Praktisk

Mødested: P-pladsen ved Overdrevsvejen, Store Dyrehave ved Hillerød.
Dato: Søndag d. 23. april, kl. 14.
Varighed: ca. to timer.
Pris: 75 kr., der betales ved tilmelding på MobilPay: 185150. Børn og unge under 18 år er gratis.

Oversigt over alle vores vandreture i Nordsjælland.

Parforce-vandreture: Dramatisk arkitektur eller vild natur?

I anledning af UNESCO Architecture Year fejrer vi, at København i hele 2023 er udnævnt som UNESCO Arkitekturhovedstad. Det gør vi med fotoudstillingen: ‘Dramatisk arkitektur eller vild natur? Et kongeligt jagtlandskab i verdensklasse’ der kommer til at stå på Kgs. Nytorv hele juli 2023.

Her sætter vi fokus på den røde tråd mellem den forførende barokarkitektur og den dramatiske jagthistorie. Vi spørger, om der skal herske orden eller kaos? Om designet skal være stringent eller utæmmet? For i barokken satte kongens have- og landskabsarkitekter stor ære i at skabe streng orden og symmetri for at vise kongens magt over mennesker og natur. Således var det storslåede kongelige jagtlandskab et udtryk for store arkitektoniske visioner, et internationalt udsyn og symbolsk kongemagt.

I den anledning inviteres du med på fire tema-vandreture i det kongelige jagtlandskab, hvor I bl.a. kan få indsigt i Parforcejagtlandskabets arkitektoniske storhed og betydning for Danmarkshistorien.

Detaljer

Dato:
23. april 2023
Tidspunkt:
14:00 - 16:00
Pris:
75 kr.
Begivenhed Kategorier:
, , ,

Arrangør

Parforcejagtlandskabet
Se Arrangør hjemmeside

Sted

P-pladsen, Overdrevsvejern, Store Dyrehave
P-plads Overdrevsvejen St. Dyrehave, Overdrevsvejen
Hillerød, 3400 Danmark
+ Google Maps

MENU