Byvandringer i Gilleleje – hver mandag og torsdag

juli 2 @ 15:00 - august 16 @ 16:30

60 kr.

I juli og august er der hver mandag og torsdag guidede byvandringer i Gilleleje’s gamle bydel.

Turen varer en times tid og er ca. en kilometer. Der sluttes af i Skibshallerne, hvor du kan se udstilling om livet på Nordkysten før og nu.

Turene arrangeres af Gilleleje og Omegns Museumsforening i samarbejde med Museum Nordsjælland. Tre guider står for turene på skift: museumsinspektør Søren Frandsen og to tidligere formænd for Museumsforeningen, Svend Henrik Svendsen og Lars Thomsen.

Gilleleje er en fisker- og turistby. Bygget på sand og sild, har fiskerlejet en rig historie, som også omfatter sørøveri og skibsforlis. Byens fiskere byggede i 1530’erne den første protestantiske kirke i Danmark. Under Anden Verdenskrig blev 1300 danskere af jødisk afstamning reddet til Sverige fra Gilleleje-området.

Mødested og pris

Turene starter kl. 15 ved mødestedet – det store anker på Havnevej i Gilleleje. Der afsluttes med en rundvisning i Skibshallerne, som blandt andet rummer en af Danmarks ældste både til fiskeri fra stranden.

Turene koster 60 kroner og entre til museet er inkluderet. Unge under 18 gratis. Ikke alle guider har mobilepay – så bedst med kontant betaling.

Start:
juli 2 @ 15:00