Byvandringer i Gilleleje – hver mandag og torsdag

juli 1 : 15:00 - august 8 : 16:30

75 kr.

I hele juli og til 8. august er der hver mandag og torsdag guidede byvandringer i Gilleleje’s gamle bydel.

Turen varer ca. halvanden time og er på lidt under en kilometer. Der sluttes af med rundvisning i Skibshallerne, hvor du kan se udstilling om livet på Nordkysten før og nu.

Gilleleje er en fisker- og turistby. Bygget på sand og sild, har fiskerlejet en rig historie, som også omfatter sørøveri og skibsforlis. Byens fiskere byggede i 1530’erne den første protestantiske kirke i Danmark. Under Anden Verdenskrig blev 1300 danskere af jødisk afstamning reddet til Sverige fra Gilleleje-området.

Turene arrangeres af Gilleleje og Omegns Museumsforening i samarbejde med Museum Nordsjælland. Tre guider står for turene på skift: museumsinspektør Søren Frandsen og tidligere formænd for Museumsforeningen, Svend Henrik Svendsen og Lars Thomsen.

Mødested og pris

Turene starter kl. 15 ved mødestedet – det store anker på Havnevej i Gilleleje og slutter i Skibshallerne.

Turene koster 75 kroner og entre til museet er inkluderet. Unge under 18 gratis. Ikke alle guider har MobilePay – så husk kontanter.

Billedet er et postkort af Havnevej set mod øst fra omkring år 1900 (Gribskov arkiv)

Start:
juli 1 : 15:00