Byvandringer i Gilleleje – hver mandag og torsdag

6. juli 2020 : 15:00 - 17. august 2020 : 16:30

75 kr.

Fra d. 6. juli – d. 17. august er der hver mandag og torsdag guidede byvandringer i Gillelejes gamle bydel.

Turen varer ca. halvanden time og er på lidt under en kilometer. Der sluttes af med rundvisning i Skibshallerne, hvor du kan se udstilling om livet på Nordkysten før og nu.

Gilleleje er en fisker- og turistby. Bygget på sand og sild, har fiskerlejet en rig historie, som også omfatter sørøveri og skibsforlis. Byens fiskere byggede i 1530’erne den første protestantiske kirke i Danmark. Under Anden Verdenskrig blev 1300 danskere af jødisk afstamning reddet til Sverige fra Gilleleje-området.

Turene arrangeres af Gilleleje og Omegns Museumsforening i samarbejde med Museum Nordsjælland. Tre guider står for turene på skift: museumsinspektør Søren Frandsen og tidligere formænd for Museumsforeningen, Svend Henrik Svendsen og Lars Thomsen.

Mødested og pris

Turene starter kl. 15 ved ankeret på Havnevej i Gilleleje og slutter i Skibshallerne.

Turene koster 75 kroner og entre til museet er inkluderet. Unge under 18 gratis. Ikke alle guider har MobilePay – så husk kontanter.

Billedet er et postkort af Havnevej set mod øst fra omkring år 1900 (Gribskov arkiv)

Start:
6. juli 2020 : 15:00