Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Aktiv efterårsferie i Elværket

18. oktober 2021 : 11:00 - 22. oktober 2021 : 16:00

30 kr.

Amuletter, tro og overtro

Kom forbi Elværket i Hillerød i efterårsferien – lav amuletter i det historiske værksted og udforsk den arkæologiske udstilling.

Udstilling ’Døre til en anden virkelighed – tro og overtro i fortiden’

Udstillingen er fyldt med døre og låger, som skal åbnes, så man bl.a. kan gå på opdagelse i amuletternes hemmelige verden, undersøge bronzealderens urnegrav, guldets og ildens magiske betydning og mange andre sider af fortidens virkeligheder – og måske genkende noget af ens egen tro?

Udstillingen er for nysgerrige besøgende i alle aldre. Familier med børn kan med fordel bruge bogen ‘Eventyret om tro’ til at gå på opdagelse i udstillingen. I bogen er man selv hovedperson i handlingen, og man kan derfor selv bestemme, hvilke udstillede genstande man vælger, og hvad der derefter skal ske.

Amuletværksted

Arkæologerne slår dørene op til Amuletværkstedet i efterårsferien. Her laver vi magiske amuletter inspireret af fortiden, og af amuletterne i udstillingen ‘Døre til en anden virkelighed – tro og overtro i fortiden’, som ligger lige ved siden af.

Værkstedet er åbent for alle kreative personer, som – uanset alder – har lyst til at bruge hænderne i efterårsferien, og som gerne vil vide lidt mere om fortidens tro og overtro.

Børn skal være ca. 5 år for at få glæde af aktiviteten. Børn under 12 ifølge med voksne. Varigheden er ca. ½ time + ½ time til tørring.
Amuletværkstedet er åbent mandag – fredag kl. 11-14.30. Man kan starte løbende frem til kl. 14, så der er tid til at forme og tørre amuletten.

Praktisk

Elværket har åbent hele efterårsferien, lørdag d. 16. oktober – søndag d. 24 oktober, alle dage fra kl. 11-16.

Amuletværkstedet er åbent mandag-fredag kl. 11-14.30

Entre: 30 kr. Børn og unge under 18 er gratis. Deltagelse i amuletværkstedet koster 20 kr.

I udstillingen ligger der en lille torshammer udskåret i rav. Torshammeren stammer fra vikingetiden. Foto Philip Nørgaard.

Detaljer

Start:
18. oktober 2021 : 11:00
Slut:
22. oktober 2021 : 16:00
Pris:
30 kr.
Begivenhed Kategorier:
, , ,

Arrangør

Museum Nordsjælland

Sted

Elværket
Frederiksgade 11
Hillerød, 3400
+ Google Maps

MENU