Rungsted Søbad

Af fhv. museumsinspektør Lisbet Hein

Fra 1951 og til 1973 blev der hver sommer rejst en badeanstalt i Rungsted. Den lå i forbindelse med den gamle ø-havn, med adgang fra sydmolen. Badeanstalten havde omklædningsrum, flere bassiner, balance-bom og en ruchebane.

Det var Hørsholm Kommune, der stod for anlægget, som især var beregnet på svømmeundervisning af kommunens skolebørn. Men der var også offentlig adgang (mod en mindre betaling), og på varme dage var der rigtig mange gæster. I de første mange år stod bademester Dalby for driften af badeanstalten og for en stor del af svømmeundervisningen. Dalby huskes endnu af mange Hørsholm-borgere – både for hans håndfaste undervisning og for hans festlige væsen.

Rungsted Søbad i 1956. Bademester Dalby (med hund) tager imod ved indgangen. Hans kone (til venstre) havde et lille udsalg af slik, cigaretter mv.

Da den nuværende havn blev anlagt i 1973 – 74, opgav kommunen den årlige opstilling af badeanstalten. Der blev anlagt en ny kunstig badestrand på sydsiden af den nye havn, og kort efter opført en egentlig svømmehal på Stadion Allé, hvor skolernes svømmeundervisning kunne foregå.

Rungsted Søbad en varm sommerdag i 1956.

Læs mere om


Tags: , ,