Lokalhistorie for de yngste – om Hirschholm Slot

Hvad er en konge – og en dronning? Og har der virkelig ligget et slot i Hørsholm? Det er nogle af de spørgsmål, som undervisningsforløbet vil besvare.

Indhold

Vi ser på den store, flotte model af Hirschholm Slot, der står på Hørsholm Mølle. Vi taler om, hvad et slot egentlig er, hvad en konge og dronning er, og hvor meget de bestemmer før og nu. Undervejs få eleverne mulighed for at klæde sig ud i 1700-tals kjoler og jakker, og vi taler om, hvordan man gik klædt før og nu. Vi slutter af med at tale om, hvorfor slottet ikke er der mere.

Efterfølgende kan elever og lærer gå på opdagelse i Hørsholm Slotshave. Måske kan eleverne finde noget af det, de har set på modellen. F.eks. den lange allé med træer på hver side eller formen på søerne. Eleverne kan komme med deres bud på, hvor slottet har ligget, og hvor stort det har været. Slotshaven ligger ca. 300 m fra Hørsholm Mølle.

Download FFM til dette forløb.

Klassetrin: 0.-2. klasse

Varighed: 1½ time

Hvornår: 1/10 2021- 29/11 2024

Sted: Hørsholm Mølle, Ved Møllen 8, 2970 Hørsholm.

Tilmelding til: Charlotte Mortensen 6181 5825 eller cmm@museumns.dk

Tips: Undervisningen på Hørsholm Mølle kan følges op med besøg i Hørsholm Slotshave, som ligger ca. 300 m fra Hørsholm Mølle. Her er plads til at gå på opdagelse og genfinde elementer fra undervisningen. Der er også plads til at bevæge sig og spise madpakker.