Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Parforce-vandretur: Arkitekturen & historien om Danmarks dyreste jagtform

10. september 2023 : 14:00 - 16:00

60 kr.

UNESCO verdensarv Parforcejagtlandskabet byder velkommen til en historisk vandring i Jægersborg Dyrehave v. museumsinspektør Kristoffer Schmidt fra Museum Nordsjælland.

I anledning af UNESCO-UIA World Capital of Architecture 2023 fejrer vi, at København er udnævnt som Arkitekturhovedstad 2023 med fire tema-vandreture.

Hør mere om hvordan Christian 5. udlagde det ca. 1200 hektar store jagtområde til Danmarks første parforcejagt-område, og de mange jagtulykker, som både Christian 5. og hans efterkommere kom ud for under den hæsblæsende jagt. Selve etableringen var selvfølgelig omfattende, men vedligeholdet af parforcejagt-området skulle vise sig at blive en endnu mere bekostelig affære. Alt fra vedligeholdelsen af jagtslottet Jægersborg og Eremitageslottet, jagtvejene, indhegningen omkring dyrehaven, jagtstaben samt opretholdelsen af en god hjortebestand kostede mange penge. De store udgifter blev i sidste ende en af de primære årsager til, at parforcejagten blev nedlagt.

Praktisk

Mødested: Hjortekær Port, Jægersborg Dyrehave & Hegn.
Dato: Søndag d. 10. september, kl. 14.
Varighed: ca. to timer.
Pris: 60 kr. Børn og unge under 18 år er gratis. Billet købes på NationalparkBooking.

Oversigt over alle vores vandreture i Nordsjælland.

Parforce-vandreture: Dramatisk arkitektur eller vild natur?

I anledning af UNESCO Architecture Year fejrer vi, at København i hele 2023 er udnævnt som UNESCO Arkitekturhovedstad. Det gør vi med fotoudstillingen: ‘Dramatisk arkitektur eller vild natur? Et kongeligt jagtlandskab i verdensklasse”’ der kommer til at stå på Kgs. Nytorv hele juli 2023.

Her sætter vi fokus på den røde tråd mellem den forførende barokarkitektur og den dramatiske jagthistorie. Vi spørger, om der skal herske orden eller kaos? Om designet skal være stringent eller utæmmet? For i barokken satte kongens have- og landskabsarkitekter stor ære i at skabe streng orden og symmetri for at vise kongens magt over mennesker og natur. Således var det storslåede kongelige jagtlandskab et udtryk for store arkitektoniske visioner, et internationalt udsyn og symbolsk kongemagt.

I den anledning inviteres du med på fire tema-vandreture i det kongelige jagtlandskab, hvor I bl.a. kan få indsigt i Parforcejagtlandskabets arkitektoniske storhed og betydning for Danmarkshistorien.

Detaljer

Dato:
10. september 2023
Tidspunkt:
14:00 - 16:00
Pris:
60 kr.
Begivenhed Kategorier:
, , ,

Arrangør

Parforcejagtlandskabet
Se Arrangør hjemmeside

MENU