Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Nyt fra arkæologien – gådefulde lerblokke og masser af udgravninger!

21. juni 2017 : 19:00 - 20:00

Gratis

Kom og hør om de seneste udgravninger omkring Hillerød og se de nyeste fund fra både stenalder, bronzealder og jernalder ”friske fra jord.”

Mange har nok bemærket den omfattende anlægs-aktivitet omkring Hillerød, hvor gravemaskinerne snart graver på hver eneste mark. Forud for anlægsarbejderne har arkæologerne travlt med foretage forundersøgelser og udgravninger i bl.a. Salpetermosen, Hillerød Syd og vest, samt Ullerødbyen Nord, men hvad finder de? Og hvad sker der lige nu, i juni måned, omkring Hillerød?

Som et eksempel kan nævnes et fjernvarmekabel ved overdrevsvejen. Her har arkæologerne udgravet flere huse fra midten af jernalderen, men mellem husene lå gruber fra både yngre stenalder og den tidlige del af jernalderen. Man har derfor boet på samme sted gentagne gange i løbet af oldtiden, og har efterladt sig spor, som vi dag udgraver og forsøger at forstå. Blandt fundene fra den tidlige del af jernalderen var der flere fint udsmykkede lerblokke på størrelse med små mursten. Disse lerblokke er dukket op på flere udgravninger i Nordsjælland, men vi forstår stadig ikke, hvad de har været brugt til.

Et andet eksempel er udgravningerne i Salpetermosen hvor supersygehuset skal anlægges ganske snart. På et lille hjørne af grunden sies der i øjeblikket en masse fine fund frem af affaldslagene, bl.a. perler, redskaber og massevis af knogler. Seneste fund er en fin mejsel af ben. Fundene hænger sammen med et større bopladskompleks, hvor en stormand eller høvding har boet for 1700-1900 år siden.

Arrangementet er gratis og alle er velkomne.

Detaljer

Dato:
21. juni 2017
Tidspunkt:
19:00 - 20:00
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategori:

Arrangør

Museum Nordsjælland

Sted

Elværket
Frederiksgade 11
Hillerød, 3400
+ Google Maps

MENU