Rundvisning i Mindelunden Ryvangen

april 7 : 13:00 - 14:30

40 kr.
Mindelunden_i_Ryvangen

Hør om Mindelundens historie, se de tre mindesteder, samt de oprindelige henrettelsespladser. Guided tur søndag, den 7. april, kl 13.00 – til ca. 14.30.

Mindelunden er beliggende i det tidligere militære øvelsesterræn for Svanemøllens kaserne. Da samarbejdspolitikken brød sammen i august 1943, blev kasernen overfaldet og overtaget af tysk militær, og skydebanen brugt til henrettelse af danske modstandsfolk. Efter krigen fandt man på stedet ligene af 197 henrettede frihedskæmpere.

Mindelunden blev oprettet til minde om de frihedskæmpere, der blev henrettet her eller andetsteds, som døde under tortur, på flugt eller i KZ-lejre.

Praktisk

Pris for rundvisning og foredrag 40 kr. for ikke medlemmer – 25 kr. for medlemmer. Bliv medlem af Nordsjællands Museumsforening

Man kører selv til Mindelunden, Tuborgvej 33, Hellerup, hvor der er gode parkeringsforhold. Ved tilmeldingen modtager man et kortudsnit med kørervejledning.

Overfør beløb for antal personer til ‘Museumsturer’ NORDEA: 2446 6894 306 171

Spørgsmål: museumsturer@gmail.com