Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Fotoudstilling: Rejsen til Europas verdensarv – World Heritage Journeys Europe

27. september 2019 : 10:00 - 3. november 2019 : 16:00

Gratis

Oplev Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland og 33 andre unikke verdensarvssteder i Europa

Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland er som eneste danske verdensarvslokalitet blevet udvalgt til UNESCO og National Geographic’s store satsning WORLD HERITAGE JOURNEY’S EUROPE.

Her sættes fokus på 34 unikke verdensarvssteder i Europa via en hjemmeside – visitEUworldheritage.com – en udgave af National Geographic samt fotoudstillingen, der under titlen ”Rejsen til Europas verdensarv” fra 27. september til 3. november vises på Skodsborg Station, Bøllemosevej 4, 2942 Skodsborg. I fornemt selskab med bl.a. slotsparken ved Versailles og Olympen i Grækenland leder udstillingen publikum på en rejse rundt til en række unikke verdensarvssteder i Europa og dybt ind i den europæiske historie. En rejse der også har til hensigt at øge publikums bevidsthed om bæredygtig turisme.

Gå på opdagelse i historien

På smukkeste vis taler rammen om fotoudstillingen og de storslåede billeder således sammen og motiverer til at gå på opdagelse i historien bag de udvalgte steder. Fra fremkomsten af de første penge i Nessebar i Bulgarien til de dybe kobberminer i Falun i Sverige, der i århundreder forsynede Europa med det eftertragtede metal, er det muligt i udstillingen at gå på opdagelse i vores fælles historie og blive ansporet til nye rejsemål og anderledes oplevelser rundt i Europa. Oplevelser, der også findes lige udenfor døren på den anden side af stationsbygningen. For her begynder den danske verdensarvslokalitet Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland, bestående af Jægersborg Dyrehave og Hegn, Store Dyrehave og Gribskov, som fra 1670 til 1777 var ramme om de danske enevoldskongers orkestrerede og overdådige parforcejagter. En jagt der ikke blot var til fornøjelse men også en glorificering af den gudgivne kongemagt, der her i jagtlandskabet satte sig selv i centrum og gjorde sig til herre over liv og død. Læs mere om Parforcejagtlandskabet her.

I tilknytning til udstillingen vil der blive arrangeret en række foredrag samt ture i Jægersborg Hegn, ligesom der i efterårsferien vil være aktiviteter for børnefamilier samt en fotokonkurrence, hvor man kan vinde en rejse for to til Berlin og se på mere verdensarv med DSB på første klasse. Læs mere om fotokonkurrencen her

Udstillingen har åbent fredag-søndag kl. 10-16 samt hele efterårsferien. Gratis adgang.

Detaljer

Start:
27. september 2019 : 10:00
Slut:
3. november 2019 : 16:00
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategorier:
,

Arrangører

Parforcejagtlandskabet
Museum Nordsjælland

Sted

Skodsborg station
Bøllemosevej 4
Skodsborg, 2942 Danmark
+ Google Maps

MENU