Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Fotoudstilling: ‘Hvad siger fortiden? – arkæologiske perler fra Nordsjælland’

2. juni 2021 : 8:00 - 30. juni 2021 : 17:00

Gratis

Udendørs fotoudstilling på Rungsted Havn fra d. 2. juni. Hvilken historie fortæller en arkæologisk genstand? Taler den til os?

Når man gør et arkæologisk fund, kan man blive overvældet over dets alder, dets tyngde, dets skrøbelighed, dets elegance eller dets håndværksmæssige kvalitet. Man kan blive berørt af tanken om, at sidst et andet menneske rørte ved det, var for mange hundreder eller måske tusinder år siden. Desværre taler genstanden ikke af sig selv, eller rettere den taler ikke umiddelbart et sprog, som man kan forstå. Der skal en tolk til, i dette tilfælde en arkæolog, som kender til genstanden og dens rette sammenhæng.

Fotoudstillingen ‘Hvad siger fortiden?’ præsenterer nogle af Nordsjællands betydeligste arkæologiske genstande, som alle har unikke historier. Tilsammen skaber de en fortælling om en spændende fortid i Nordsjælland. Fundene er imponerende og vil i mange tilfælde blot være smukke at se på, fordi de er spektakulære eller har finurlige detaljer. Andre gange vil lidt baggrundsviden åbne op for fortællingen. Genstandenes skønhed, skrøbelighed og historie er blevet levendegjort i et samarbejde mellem den arkæologiske tolkning og fotografens linse.

Udstillingen skal begejstre og forundre, og vi håber, at du får en følelse af, at fortiden har talt til dig – og at den siger dig noget.

Udstillingen er produceret af Museum Nordsjælland. Fotografier: Phillip Nørgaard og Nationalmuseet.

Udstillingen på Rungsted Havn vises fra d. 2. til d. 30. juni, og flytter derefter til Gilleleje Havn fra 1. juli.

Foto: Bronzesværd fra Folehavegård: Foto Nationalmuseet.

Udendørs fotoudstilling besøger Hillerød.

Detaljer

Start:
2. juni 2021 : 8:00
Slut:
30. juni 2021 : 17:00
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategorier:
,

Arrangør

Museum Nordsjælland

Sted

Rungsted Havn
Rungsted Havn 10 Rungsted 2960 + Google Maps
Se Sted hjemmeside

MENU