Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Fotoudstilling: Hvad siger fortiden?

13. august 2021 : 8:00 - 13. september 2021 : 17:00

Gratis

Arkæologiske perler fra Nordsjælland

Fotoudstilling i Helsingør Lystbådehavn, 13. august til 13. september 2021.

Hvilken historie fortæller en arkæologisk genstand? Taler den til os? Når man gør et arkæologisk fund, kan man blive overvældet over dets alder, dets tyngde, dets skrøbelighed, dets elegance eller dets håndværksmæssige kvalitet. Man kan blive berørt af tanken om, at sidst et andet menneske rørte ved det, var for mange hundreder eller måske tusinder år siden. Desværre taler genstanden ikke af sig selv, eller rettere den taler ikke umiddelbart et sprog, som man kan forstå. Der skal en tolk til, i dette tilfælde en arkæolog, som kender til genstanden og dens rette sammenhæng.

Fotoudstillingen ‘Hvad siger fortiden?’ præsenterer nogle af Nordsjællands betydeligste arkæologiske genstande, som alle har unikke historier. Tilsammen skaber de en fortælling om en spændende fortid i Nordsjælland. Fundene er imponerende og vil i mange tilfælde blot være smukke at se på, fordi de er spektakulære eller har finurlige detaljer. Andre gange vil lidt baggrundsviden åbne op for fortællingen. Genstandenes skønhed, skrøbelighed og historie er blevet levendegjort i et samarbejde mellem den arkæologiske tolkning og fotografens linse.

Blandt fundene er bl.a. en lille blyelefant, som blev fundet ved Marienlyst i 2006. Elefanten er umiddelbart ganske undseelig, og kun 7 cm høj, men ved nærmere eftersyn viser det sig, at er der tale en såkaldt hverdagselefant, altså et ordenstegn til hverdagsbrug. Elefantens udseende og detaljer minder da også om ordenselefanterne fra Chr. 5’s regeringstid dvs. 1670 -1699.

Udstillingen skal begejstre og forundre, og vi håber, at du får en følelse af, at fortiden har talt til dig – og at den siger dig noget.

Foto: Phillip Nørgaard.

Detaljer

Start:
13. august 2021 : 8:00
Slut:
13. september 2021 : 17:00
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategorier:
,

Arrangør

Museum Nordsjælland

Sted

Helsingør Lystbådehavn
Nordhavnsvej 13
Helsingør, 3000
+ Google Maps

MENU