Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Foredrag: Verdensarv på et hængende hår – Jægersborg Dyrehave

10. oktober 2019 : 19:00 - 20:00

50 kr.
parforcejagt

Tidligere direktør for Jagt- og Skovbrugsmuseet Jette Baagøe holder foredrag torsdag d. 10. oktober kl. 19 på Skodsborg Station.

Hør historien om jagten og det særegne jagtlandskab, som endnu i dag præger de nordsjællandske skove. Foredraget kaster lys over hvorfor Jægersborg Dyrehave – der siden oprettelsen i 1670 har fastholdt sin åbne karakter uden jagstjerner – på et hængende hår alligevel blev en del af udpegningen i 2015, da parforcejagtlandskabet blev erklæret for UNESCO verdensarv.

I 1670 oprettede Christian den 5. en dyrehave ved Mølleåen nord for Jægersborg. Her egnede det åbne, bløde landskab sig perfekt til hans nye parforcejagt, som var en halsbrækkende forfølgelsesjagt til hest og med hunde. Over de næste 30 år udviklede parforcejagtlandskabet sig fra det frie ridt i det åbne landskab i Jægersborg Dyrehave til en stramt koreograferet iscenesættelse i jagtstjernerne i skovene omkring Frederiksborg Slot.

Foredraget er en del af fotoudstillingen Rejsen til Europas Verdensarv der vises i den fredede stationsbygning på Skodsborg Station. Udstillingen kan før og efter foredrag opleves i aftenmørkets skær. Husk varmt tøj.

Praktisk

Sted: Skodsborg Station, Bøllemosevej 4, 2942 Skodsborg
Tidspunkt: torsdag d. 10. oktober, kl. 19.00
Billetter: Begrænset antal. Pris: 50 kr.

Kan købes via VisitNordsjællands hjemmeside eller i døren på dagen så længe billetter haves.

Detaljer

Dato:
10. oktober 2019
Tidspunkt:
19:00 - 20:00
Pris:
50 kr.
Begivenhed Kategori:

Arrangør

Parforcejagtlandskabet
Se Arrangør hjemmeside

Sted

Skodsborg station
Bøllemosevej 4
Skodsborg, 2942 Danmark
+ Google Maps

MENU