Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Forårstur med arkæologerne: Bombakken i Skævinge

16. juni 2021 : 19:00 - 20:30

50 kr.

Tag med Esben Aarsleff, arkæologisk chef på Museum Nordsjælland, på forårstur til Bombakken i Skævinge. Onsdag d. 16. juni kl. 19 kan du høre om de arkæologiske udgravninger ved den markante bakke.

I midten af firserne undersøgte arkæologerne et stort rituelt anlæg fra bondestenalderen vest for Bombakken. I 2005 vendte museet tilbage og udgravede flere rituelle spor, denne gang fra store dele af jernalderen, helt tæt op ad Bombakken. De mange rituelle spor fra oldtiden vidner om, at Bombakken var en hellig høj gennem flere tusinde år.

Praktisk

Alle er velkomne. Da det foregår udendørs, må påklædning og fodtøj afstemmes efter vejret.

Tid og sted: Onsdag d. 16. juni kl. 19. Vi mødes på p-pladsen ved Skævinge Boldklub, Ny Harløsevej 17, Skævinge.

Pris og tilmelding:  50 kr. pr. person – gratis under 18 år. Tilmelding sker på billet.dk.

En anden virkelighed i landskabet – forårsture med arkæologerne

Museum Nordsjælland byder velkommen både indendørs og udendørs med en ny arkæologisk udstilling ‘Døre til en anden virkelighed – tro og overtro i fortiden’ og med en række forårsture ud i landskabet.

Hvor udstillingen præsenterer genstande og temaer, der har relation til den fortidige religiøse forestillingsverden, er forårsturene i højere grad knyttet til de originale steder i landskabet, hvor disse fortidige trosforestillinger er foregået. Det er forbundet med en særlig stemning og oplevelse at komme ud i landskabet og ved selvsyn tage fortidens spor i øjesyn og opleve historiens vingesus.

Turene går til specifikke steder rundt om i Nordsjælland, hvor man endnu kan se og opleve elementer, som på den ene eller anden måde kan knyttes til udstillingens temaer. Turene kan opleves selvstændigt, som en kærkommen lejlighed til at besøge steder i naturen, hvor man måske ikke selv tager forbi til hverdag, eller som et supplement til et besøg i udstillingen.

Detaljer

Dato:
16. juni 2021
Tidspunkt:
19:00 - 20:30
Pris:
50 kr.
Begivenhed Kategorier:
, ,

Arrangør

Museum Nordsjælland

Sted

P-pladsen ved Skævinge Boldklub
Ny Harløsevej 17
Skævinge, 3310
+ Google Maps

MENU