Efterårsmølle på Ramløse Mølle

oktober 14 @ 13:00 - 16:00

Familieaktiviteter i skolernes efterårsferie

Mølle og gæstgiveri
Møllesvendene tager imod gæsterne og fortæller om den gamle mølles hemmeligheder. Møllen vil blive sat i gang, hvis vind og vejr tillader det, og gæsterne kan købe økologisk spelt-, hvede- og rugmel, der er malet på den gamle mølle.

I gæstgiveriet vil der være mulighed for at købe og smage hjemmelavede mølleboller til en kop kaffe eller te samt vand eller saftevand.

Pandekagebagning m.m.
Ramløse Mølleforening forsøger at give mølledagene et indhold, der appellerer til alle aldersgrupper. Derfor gentager arrangørerne tidligere års succes med pandekagebagning for børnene over bål i det fri. Der vil selvfølgelig være nødvendigt tilbehør i form af syltetøj m.v. I år supplerer vi med bagning af snobrød over en bålplads.

Spil og stylter
For børnene er der – ud over de to håndkværne – også lidt legeting at forlyste sig med, f.eks. et keglespil, et labyrintspil og et stigegolfspil. Der er også et sæt stylter hvor forældre og bedsteforældre kan vise deres børn/børnebørn hvor dygtige de engang har været at gå på stylter.

Håndværksmuseet
Håndværksmuseet vil også være åbent. Det er et arbejdende museum, og her kan man møde urmager Ebbe Jørgensen i urmagerværkstedet. Derudover består Håndværkermuseet også af et bødkerværksted, et skomagerværksted og et kobbersmede ditto.

Pileflet og hjemmelavede lækkerier
Beth Vigild stiller op med sin hjemmelavede marmelade, saft m.v., og Gitte Olsen fra Gilleleje præsenterer pileflet til hjem, hus og have.

Der er gratis adgang til alle seværdighederne.

oktober 14
,