Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Den Levende Julekalender besøger Hillerød Bymuseum

18. december 2022 : 11:00 - 12:00

Gratis

Kom og hjælp Nissekorpset med at finde nissen på Hillerød Bymuseum søndag d. 18. december. Når nissen er fundet, er der højtlæsning ud for legetøjsbutikken Onkel Anders og børn kan gå på opdagelse på museet.

Læs mere på Den Levende Julekalenders Facebookside.

Julehygge på Hillerød Bymuseum

Vi har pyntet op med granguirlander, julehjerter og andet julestads, så julehyggen har sænket sig over hele museet. Museet er åbent kl. 11-16 – så der er rig mulighed for at blive og lege.

♥ Udforsk Tidens Gade og oplev hvordan det var at være barn for 100 år siden.

♥ I Weitzmanns Etablissement kan du se fysikinstrumenter, som museet udlånte til DR i forbindelse med optagelser af årets julekalender ‘Julehjertets Hemmelighed’. Tag Hillerød Bymuseums ‘Fysikinstrument bingoplade’ med hjem og kig efter fysikinstrumenterne i dagens afsnit af julekalenderen.

♥ Gå på opdagelse i elektricitetens magiske verden – få et indblik i opfindelsen af elektricitet og lav selv statisk elektricitet og få fjer til at flyve.

♥ Deltag i Bymuseets udfordring om at lave hygge uden brug af elektricitet.

♥ Prøv at handle i købmandsbutikken – sælg varer og drej håndtaget på det gamle smukke kasseapparat. Vej kaffen af og se og rør alle varerne fra oldefars tid. Se den gamle nisse, som snurrer rundt på kaffekværnen.

♥ Besøg Have-Grethes asyl – her kan børnene svinge kobbergryderne på støbejernskomfuret, prøve vaskebræt eller køre en tur med kludedukken.

♥ I udstillingen om Nordsten Maskinfabrik har vi en masse Tekno, så du også kan prøve at bygge maskiner!

♥  Skolestuen byder på kridt, tavler og rigtige skolebænke.

Museums cafe og butik

Museets café er åben og der kan købes børne-glögg, klejner, slik og sodavand.

Find mandelgaven blandt det spændende sortiment af bøger, juleark, legetøj, blækpinde mm. Der kan også købes vintage papir i julefarver og laves julepynt, mens gløggen nydes.

Praktisk

Den Levende Julekalender besøger museet ca. kl. 11-12. Gratis adgang, hvis man er med i Den Levende Julekalender.

Museet er åbent kl. 11-16 – så der er rig mulighed for at blive og lege. 

Entré: voksne 40 kr. Børn og unge under 18 år gratis.

Juleåbent på Hillerød Bymuseum, 3.-4. december, 10.-11. december, 17.-18. december. Kom og udforsk elektricitetens magiske verden.

Den Levende Julekalender

Tag familien med til juleunderholdning, når den landskendte teatergruppe, Mastodonterne, opfører Den Levende Julekalender.

Siden 2011 har Hillerøds børn og barnlige sjæle kunnet møde de sjove og frække nisser fra Julerød ved Den Gamle Julemølle på Torvet hver dag i december fra den 1. til den 24. december.

To nisser møder op hver dag, og det kan både være gamle kendinge og yngre nisser som Valse, Frk. Juhl, Fie Fræk, Kanelia, Kardæske m.fl. De tager hver dag de fremmødte børn og deres familier med på et nyt eventyr rundt om i byen, hvor de besøger forskellige forretninger, politistationen, brandstationen og forskellige kulturinstitutioner.

Hillerøds egen Lille Brandbil kører hver dag rundt i byen med glad julemusik en halv times tid før og gør opmærksom på, at nisserne er på vej til Den Gamle Julemølle.

‘Julehjertets Hemmelighed’

13-årige Karen er tjenestepige på en herregård i sidste halvdel af 1800-tallet. Hun glæder sig altid til jul, for så ser hun sin ven, nissen Rumle, igen. Men mørke kræfter overtager herregården og kommer imellem Karen og Rumle, og julens magi hænger i en tynd tråd.

Se med på hver dag kl. 19.30 på DR1 og på DRTV fra 1. december.

Foto: filmfyn.dk

Detaljer

Dato:
18. december 2022
Tidspunkt:
11:00 - 12:00
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategorier:
,

Arrangører

Museum Nordsjælland
Den Levende Julekalender

Sted

Hillerød Bymuseum
Helsingørsgade 65
3400 Hillerød, 3400 Danmark
+ Google Maps

MENU