Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Parforce-vandretur: Engelsk jagt, barokpragt & arkitekturen i det første parforcejagtlandskab

30. april 2023 : 14:00 - 16:00

75 kr.

UNESCO verdensarv Parforcejagtlandskabet byder velkommen til en historisk vandring i Jægersborg Dyrehave v. museumsinspektør Jon Voss fra Museum Nordsjælland.

I anledning af UNESCO-UIA World Capital of Architecture 2023 fejrer vi, at København er udnævnt som Arkitekturhovedstad 2023 med fire tema-vandreture.

Hør om Parforcejagtlandskabet, som blev skabt i 1670 af Christian 5., og om Christian 6.’s fine Eremitageslot med dets mange jagtudsmykninger. Jægersborg Dyrehave var det første sted i Danmark, hvor parforcejagten blev indført. Jagten krævede en stor udvidelse af kongens jagtareal, med nedlæggelse af landsbyen Stokkerup, inddragelse af store områder fra landsbyen Nærum i nord og efterfølgende indhegning af hele det 1200 hektar store område. I Jægersborg Hegn blev jagtvejene udlagt efter engelsk forbillede, i modsætning til de senere stjernevejssystemer i f.eks. Store Dyrehave og Gribskov.

Vandringen foregår udenfor i landskabet, og man kommer ikke ind i Eremitageslottet.

Praktisk

Mødested: Hjortekær Port, Jægersborg Dyrehave & Hegn.
Dato: Søndag d. 30. april, kl. 14.
Varighed: ca. to timer.
Pris: 75 kr., der betales ved tilmelding på MobilPay: 185150. Børn og unge under 18 år er gratis.

Oversigt over alle vores vandreture i Nordsjælland.

Parforce-vandreture: Dramatisk arkitektur eller vild natur?

I anledning af UNESCO Architecture Year fejrer vi, at København i hele 2023 er udnævnt som UNESCO Arkitekturhovedstad. Det gør vi med fotoudstillingen: ‘Dramatisk arkitektur eller vild natur? Et kongeligt jagtlandskab i verdensklasse”’ der kommer til at stå på Kgs. Nytorv hele juli 2023.

Her sætter vi fokus på den røde tråd mellem den forførende barokarkitektur og den dramatiske jagthistorie. Vi spørger, om der skal herske orden eller kaos? Om designet skal være stringent eller utæmmet? For i barokken satte kongens have- og landskabsarkitekter stor ære i at skabe streng orden og symmetri for at vise kongens magt over mennesker og natur. Således var det storslåede kongelige jagtlandskab et udtryk for store arkitektoniske visioner, et internationalt udsyn og symbolsk kongemagt.

I den anledning inviteres du med på fire tema-vandreture i det kongelige jagtlandskab, hvor I bl.a. kan få indsigt i Parforcejagtlandskabets arkitektoniske storhed og betydning for Danmarkshistorien.

Detaljer

Dato:
30. april 2023
Tidspunkt:
14:00 - 16:00
Pris:
75 kr.
Begivenhed Kategorier:
, , ,

Arrangør

Parforcejagtlandskabet
Se Arrangør hjemmeside

MENU