Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Parforce-vandretur: De landskabsarkitektoniske bedrifter & parforcejagten

oktober 1 : 14:00 - 16:00

75 kr.

I anledning af UNESCO Arkitekturåret 2023 byder UNESCO verdensarv Parforcejagtlandskabet velkommen til en historisk vandring i Gribskov v. museumsinspektør Jon Voss fra Museum Nordsjælland.

Hør om parforcejagten og det omfattende jagtlandskab. Parforcejagtlandskabet i Gribskov var den nordligste del af et stort sammenhængende jagtlandskab, der strakte sig sydover til og med Store Dyrehave. Etableringen af Parforcejagtlandskabet i Gribskov i 1690’erne var noget af en landskabsarkitektonisk og teknisk bedrift, da området er meget kuperet og har utallige vådområder. Vejsystemet blev anlagt efter en stringent, symmetrisk skabelon med jagtveje, der strålede ud fra vejstjerner, og lige forbindelsesveje mellem jagtvejene, så jægerne havde størst muligt overblik over området, når de til hest og med hundekobler efterstræbte kronvildtet.

Praktisk

Mødested: Den store P-plads ved Fr. d. 4. Allé, Nødebovej (ca. 1 km nord for Skovskolen), Gribskov.
Dato: Søndag d. 1. oktober, kl. 14.
Varighed: ca. to timer.
Pris: 75 kr., der betales ved tilmelding på MobilPay: 185150. Børn og unge under 18 år er gratis.

Oversigt over alle vores vandreture i Nordsjælland.

Parforce-vandreture: Dramatisk arkitektur eller vild natur?

I anledning af UNESCO Architecture Year fejrer vi, at København i hele 2023 er udnævnt som UNESCO Arkitekturhovedstad. Det gør vi med fotoudstillingen: ‘Dramatisk arkitektur eller vild natur? Et kongeligt jagtlandskab i verdensklasse’ der kommer til at stå på Kgs. Nytorv hele juli 2023.

Her sætter vi fokus på den røde tråd mellem den forførende barokarkitektur og den dramatiske jagthistorie. Vi spørger, om der skal herske orden eller kaos? Om designet skal være stringent eller utæmmet? For i barokken satte kongens have- og landskabsarkitekter stor ære i at skabe streng orden og symmetri for at vise kongens magt over mennesker og natur. Således var det storslåede kongelige jagtlandskab et udtryk for store arkitektoniske visioner, et internationalt udsyn og symbolsk kongemagt.

I den anledning inviteres du med på fire tema-vandreture i det kongelige jagtlandskab, hvor I bl.a. kan få indsigt i Parforcejagtlandskabets arkitektoniske storhed og betydning for Danmarkshistorien.

Detaljer

Dato:
oktober 1
Tidspunkt:
14:00 - 16:00
Pris:
75 kr.
Begivenhed Kategorier:
, , ,

Arrangør

Parforcejagtlandskabet
Se Arrangør hjemmeside

MENU