Byvandring i Hillerød – hver onsdag

juli 4 @ 15:45 - august 8 @ 17:15

80 kr.

Sommerbyvandringer i det historiske Hillerød

Tag på byvandring i den gamle kongeby Hillerød. Turen går gennem gader og stræder, hvor bygninger og baggårde fortæller om Hillerøds op- og nedture.

I århundreder var kongens tilstedeværelse afgørende for Hillerøds velstand. Sammen med Frederiksborg Slot blomstrede byen, men da kongen ikke længere ønskede at benytte Frederiksborg Slot som sin sommerresidens, blev Hillerød en halvtom spøgelsesby hærget af altødelæggende brande, stor fattigdom og dødelige sygdomme. Modgangen var i perioder ved at taget livet af Hillerød, men byen overlevede og fremstår i dag som en moderne handelsby, der gemmer på et utal af historier og spor fra fortiden.

Byvandringerne starter på Hillerød Bymuseum, der ligger i hjørnet af Frederiksborg Slotspark. Husk et par gode sko og en paraply i tilfælde af regnvejr.

Start: Ved Bymuseet, Helsingørsgade 65, 3400 Hillerød

Mødetid: 15:45 – vandring starter kl. 16.15 så husk at komme i god tid

Guide: Annelise Heiberg

Book billet på VisitNordsjællands hjemmeside. Det er også muligt at købe billet på dagen på Bymuseet. Der kan betales med kort, mobilepay og kontant.

Billet giver også adgang til Bymuseet, Elværket i Hillerød og Æbelholt Klostermuseum.

Parkering: Nærmeste parkeringsplads er på Batzkes Bakke

Start: