Udstillinger i Hørsholm

Museum Nordsjælland – Hørsholm

Praktisk

Sdr. Jagtvej 2
2970 Hørsholm
7217 0240

Der er adgang for kørestolsbrugere i udstillingen, men ikke noget handicaptoilet.

Åbningstider

Se åbningstider HER

Udstillingen er lukket december 2015 og januar 2016

Entre

Gratis adgang

Årsbillet til alle Museum Nordsjællands udstillinger koster kr. 65,- og kan købes på udstillingsstederne eller on-line via VisitNordsjælland HER
Den elektroniske billet-kvittering kan evt. ombyttes til en fysisk årsbillet på et af vores udstillingssteder, hvis man ønsker dette.

Omvisning

Omvisning og særåbning efter aftale

Om museet

På Museum Nordsjælland i Hørsholm kan man møde stenalderjægerne fra Nivåfjorden i form af grave med 7.500 år gamle skeletter, redskaber og modeller af deres bosteder. Du kan også hilse på en 5-årig stenalderdreng. Hans skelet regnes for det bedst bevarede barneskelet fra den tid og det har gjort det muligt at rekonstruere drengens ansigt.

Man kan også opleve udstillingen om det smukke, men nu forsvundne, Hirscholm Slot. Her er modeller, planer og enkelte genstande fra slottet og man kan følge slottets udvikling fra borg til kongeslot. Med til historien om Hirscholm slot hører udstillingen om oplysningsmanden Struensee, der led så krank en skæbne da landets førende ikke var klar til hans reformer – eller til hans kærlighedsaffære med Dronningen. I udstillingen kan man se skrifter, tegninger og billeder fra rettergangen og hetzen mod ham.

Egns Museum 006_700x120