Kulturspot museum

Museum Nordsjælland inviterer alle til at kigge forbi kulturspottet på Torvet i Hillerød, hvor museet har arrangeret en særudstilling hen over sommeren. Udstillingen rummer historier, billeder og arkæologiske fund, der alle kan relateres til heste og ridning i Nordsjælland.

Heste binder Nordsjælland sammen på kryds og tværs både nu og i fortiden. Siden slutningen af yngre stenalder for ca. 4.000 år har heste spillet en betydelig rolle, så langt tilbage kan vi med sikkerhed spore tæmningen af vildheste.

Lige siden har hesten været en fast del af samfundet, idet de både var betydningsfulde indenfor tro og trosudøvelsen, og samtidig udstrålede det rigdom og overskud at have en hest.

Kulturspot er navnet på et mobilt museum, der dukker op rundt omkring i Nordsjælland med forskellige små pop-up udstillinger. Den ombyggede container er piftet op i en opsigtsvækkende rød farve, så man ikke kan undgå at få øje på den ude i landskabet. Tanken er, at det ubemandede museum er åbent og til rådighed, når folk har tid og lige kigger forbi.

Praktisk

Kulturspot udstilling: ‘Herlige heste’, Ridebanen i Hørsholm fra d. 27. september til d. 14. oktober og er åben fra 7-21.