September 2020, Museums Nordsjællands nye KULTURSPOT

Den 23. september åbner Museum Nordsjælland dørene for sit nyeste formidlingstiltag. KULTURSPOT er navnet på et nyt mobilt museum, der vil dukke op rundt omkring i Nordsjælland med forskellige små pop-up udstillinger. Den ombyggede container er piftet op i en opsigtsvækkende rød farve, så man ikke kan undgå at få øje på den ude i landskabet.

Tanken er, at den ubemandede museumsenhed er åben og til rådighed, når folk har tid og lige kigger forbi. Samtidig vil det være et tilbud om lokale udstillinger i nærområderne. De små udstillinger vil løbende blive udskiftet og tilpasset de steder, hvor museets KULTURSPOT bliver opstillet. Måske står udstillingscontaineren pludselig ved siden af Brugsen, midt i en byfest eller ude på en mark.

Første stop bliver ude i Favrholms nye bydel med udstillingen ‘En bydel i mosen’. Titlen referer naturligvis til den kommende bydel, men også til de arkæologiske spor efter det liv og den omfattende bebyggelse, der har været her gennem tiden. I udstillingen kan man se nogle af de arkæologiske fund, høre om udgravningsresultater og i det hele taget blive lidt klogere på sin egen fortid – og det hele kan ovenikøbet klares på 15 minutter.

Kulturspottet åbnes af formand for kulturudvalget i Hillerød Kommune, Rikke Macholm, d. 23. september kl. 15, hvor alle er velkomne. Udstillingscontaineren står ved Smørkildevej 10 i Hillerød frem til d. 18. oktober.

Formidlingscontaineren, som er ved at blive sat op.

Top foto: flintøkse fundet ved de igangværende udgravninger i Favrholm. Fotograf: Phillip Nørgaard.