Skibshallerne

Oplev det gamle Gilleleje

Midt i det gamle Gilleleje ligger Museum Nordsjælland Skibshallerne.

Besøg i tidligere tiders Gilleleje. Se hvordan man boede, arbejdede, gik i skole og holdt fri. Gå rundt i de små stuer i Det Gamle Fiskerhus. Oplev fiskernes arbejde i Skibshallerne. Kom med i skole anno 1865 og tag på ferie i 1950’erne og 1960’erne.

Museumscafeen byder på en kop kaffe og hjemmebagt kage i den gamle frugthave. Gå tur ad Fyrstien til Nakkehoved Fyr.

Praktisk

10. maj – 21. oktober: Torsdag-søndag, kl. 11-16
Efterårsferien: Alle dage kl. 11-16
Udenfor sæson: efter aftale med museet

Hovedgaden 49 og Østergade 20, 3250 Gilleleje, 7217 0240.
Man kan komme ind fra begge adresser. Desværre ikke handicap-egnet, der er dog adgang til caféen for kørestolsbrugere. Omvisning og særåbning efter aftale.

Voksne 35 kr. Børn og unge under 18 år gratis. Ved mere end 10 personer er prisen 25 kr. pr. person
Årskort til alle Museum Nordsjællands udstillinger koster kr. 70. Kan købes på udstillingsstederne eller på VisitNordsjælland.

Besøg skoletjenesten for undervisningstilbud i Skibshallerne.

Parkering

Ved Gilleleje Sejlklub og starten af Gilleleje Hovedgade.

 

Museum Nordsjælland Skibshallerne – museum om livet i Gilleleje.

Skibshallerne, Det Gamle Fiskerhus, skolestue, sommerbolig, den gamle frugthave, særudstillinger.

I Skibshallerne kan du opleve dagligdagen i fiskerlejet Gilleleje op gennem historien. Hør historien om de nordsjællandske fiskeres farefulde liv gennem mere end 500 år.

Det Gamle Fiskerhus viser hvordan man boede i midten af 1800-tallet. Der er lerklinede gulve, korte senge og åbent ildsted i køkkenet.

I stuehuset på Østergade 20 kan du se en sommerbolig fra 1960’erne. Huset tilhørte indtil 2013 fiskerfamilien Klug, som har boet her i flere generationer. Sommerboligen blev udlejet til feriegæster og fiskere fra Bornholm. Du kan også se et lille sommerhus fra 1950. Her holdt en familie sommerferie på under 10 m²

Skolestuen er indrettet som i 1865. Prøv at skrive med griffel på tavlen. I stuehuset vises også skiftende særudstillinger.

Skibshallerne er omgivet af en skøn gamle frugthave, hvor man kan gå en tur og nye udsigten. Om sommeren er der servering fra museumscafen. Et lille pusterum midt i byen, hvor man kan nyde en kop kaffe og hjemmebagt kage efter gamle opskrifter. Her kan man starte eller afslutte bytur eller besøg i Skibshallerne.