Hillerød Bymuseum

Byhistorie, leg for børn og trykkemaskiner

Hillerøds historie fra middelalderen til moderne by. Børn kan gå på opdagelse i Tidens Gade. Prøv at handle i købmandsbutikken – sælg varer og bring dem ud. Hvordan var det at være barn for 100 år siden? Skolestuen byder på kridt, tavler og rigtige skolebænke.

Grafisk Museum i kælderen viser trykkekunsten frem og lille cafe serverer i slotsparken.

Praktisk

Aktuelle åbningstider. Helsingørsgade 65, 3400 Hillerød, 7217 0240. Desværre ikke handicap-egnet. Omvisning kl. 13.00 på åbningsdage.

Voksne 20 kr. Børn og unge under 18 år gratis. Grupperabat: 50% for min 10 voksne. Fredag gratis adgang.

Årskort til alle Museum Nordsjællands udstillinger koster kr. 70. Kan købes på udstillingsstederne eller på VisitNordsjælland.

Parkering på Batzkes Bakke.

Museumsbutik: Gammeldags legetøj, slik, bøger om Hillerøds historie, postkort og kunsthåndværk.

I museets lille cafe kan der købes kaffe, the og snacks, der kan nydes ved cafeborde i slotsparken.

Om museet

Hillerød Bymuseum er museum i tre etager, der ligger på den naturskønne Jægerbakke i Frederiksborg Slotshave.

Museet viser byens historie fra middelalderens landsby til den i midten af 1500-årene udvikler sig omkring Frederiksborg Slot til en købstad og videre frem til i dag. Udstillingen rummer mange spændende genstande der fortæller om Hillerøds historie.

I Tidens Gade på 1. sal kan du gå en tur gennem det 19. og 20. århundrede. Du vil opleve hverdagssituationer og øjebliksbilleder i butikker, værksteder og stuer, der fortæller om livet i Hillerød.

I kælderen ligger Grafisk Museum med både hånd- og maskinsætteri. Grafisk Museum er et arbejdende museum, hvor tidligere trykkere og sættere onsdage i åbningssæsonen arbejder med maskinerne.