Hillerød Bymuseum

Byhistorie, leg for børn og trykkemaskiner

Hillerøds historie fra middelalderen til moderne by. Hvordan var det at være barn for 100 år siden? Børn kan gå på opdagelse i Tidens Gade. Prøv at handle i købmandsbutikken – sælg varer og bring dem ud. Besøg Have-Grethes asyl – her kan børnene svinge kobbergryderne på støbejernskomfuret, prøve vaskebræt og kærne eller køre en tur med kludedukken. Skolestuen byder på kridt, tavler og rigtige skolebænke.

Grafisk Museum i kælderen viser trykkekunsten frem – hver onsdag kan du se maskinerne arbejde

Vores lille cafe serverer i slotsparken. Kaffe, te, kakao, sodavand og saft. Småkager og gammeldags bolsjer.

Praktisk

Aktuelle åbningstider. Helsingørsgade 65, 3400 Hillerød, 7217 0240. Desværre ikke handicap-egnet. Omvisning kl. 13.00 på åbningsdage.

Voksne 20 kr. Børn og unge under 18 år gratis. Fredag gratis adgang.

Årskort til alle Museum Nordsjællands udstillinger koster kr. 70. Kan købes på udstillingsstederne eller på VisitNordsjælland.

Parkering på Batzkes Bakke.

Museumsbutik: Gammeldags legetøj, slik, bøger om Hillerøds historie, postkort og kunsthåndværk.

Besøg skoletjenesten for undervisningstilbud på Bymuseet.

Om museet

Hillerød Bymuseum er museum i tre etager, der ligger på den naturskønne Jægerbakke i Frederiksborg Slotshave.

Museet viser byens historie fra middelalderens landsby til den i midten af 1500-årene udvikler sig omkring Frederiksborg Slot til en købstad og videre frem til i dag. Udstillingen rummer mange spændende genstande der fortæller om Hillerøds historie.

I Tidens Gade på 1. sal kan du gå en tur gennem det 19. og 20. århundrede. Du vil opleve hverdagssituationer og øjebliksbilleder i butikker, værksteder og stuer, der fortæller om livet i Hillerød.

I kælderen ligger Grafisk Museum med både hånd- og maskinsætteri. Grafisk Museum er et arbejdende museum, hvor tidligere trykkere og sættere onsdage i åbningssæsonen arbejder med maskinerne.