Struensee på Hirschholm Slot – helt eller skurk?

I midten af 1700-tallet byggede Christian 6. og hans dronning Sofie Magdelene et imponerende slot i Hørsholm. Her skulle fyrster fra hele verden komme på besøg og imponeres af slottets størrelse og pragt. Mindre end 70 år senere var slottet forsvundet – revet ned sten for sten og bjælke for bjælke. Men inden det blev revet ned, blev slottet omdrejningspunkt for nogle dramatiske begivenheder i danmarkshistorien.

Indhold

Mange kender trekantsdramaet imellem den unge Christian 7., den endnu yngre dronning Caroline Mathilde og hendes elsker, livlægen og oplysningsmanden J.F. Struensee fra filmen ”En kongelig affære”. En central del af handlingen udspiller sig på Hirschholm Slot sommeren 1771, hvor dronningen føder en datter, som er resultatet af affæren med Struensee. Men var Struensee den helt, som filmen fremstiller ham som?

Undervisningen foregår både i Slotshaven og på Hørsholm Egns Museum, tæt på haven, og veksler begge steder imellem:

• dialogbaseret undervisning, hvor elevernes egen viden og umiddelbare observationer bliver aktiveret
  • øvelser i grupper, hvor eleverne selv arbejder med kulturgenstande som kilder til historien

Klassetrin: 7.-9. klasse (kan også tilpasses mellemtrinnet)

Særlige behov: Elever og klasser med særlige behov er velkomne. Ring og aftal nærmere for tilpasning af forløbene til jeres behov.

Varighed: ca. 2 timer

Hvornår: mandag-torsdag.

Sted: Slotshaven ved Hørsholm Egns Museum, Sdr. Jagtvej 2, 2970 Hørsholm

Tilmelding til: Ingeborg Philipsen, tlf. 6181 5810 eller ibp@museumns.dk

Praktisk: Der er mulighed for at spise frokost på græsset i Slotshaven, når vejret tillader det.