Struensee og oplysningstid på Hirschholm Slot – helt eller skurk?

I midten af 1700-tallet byggede Christian 6. og hans dronning Sofie Magdelene et imponerende slot i Hørsholm. Her skulle fyrster fra hele verden komme på besøg og imponeres af slottets størrelse og pragt. Mindre end 70 år senere var slottet forsvundet – revet ned sten for sten og bjælke for bjælke. Men inden det blev revet ned, blev slottet omdrejningspunkt for nogle dramatiske begivenheder i danmarkshistorien.

Indhold

Mange kender trekantsdramaet om Christian 7., dronning Caroline Mathilde og livlægen Johan Struensee fra filmen ”En kongelig affære”. En central del af historien udspiller sig på Hirschholm Slot i sommeren 1771, hvor dronningen og Struensees affærer bærer frugt. Men var Struensee den helteskikkelse, som filmen præsenterer ham som ?

Undervisningen foregår både i Slotshaven og på Hørsholm Egns Museum, tæt på haven, og veksler begge steder imellem:

• dialogbaseret undervisning, hvor elevernes egen viden og umiddelbare observationer bliver aktiveret
  • øvelser i grupper, hvor eleverne selv arbejder med kulturgenstande som kilder til historien

Klassetrin: 7.-9. klasse (kan også tilpasses mellemtrinnet)

Særlige behov: Elever og klasser med særlige behov er velkomne. Ring og aftal nærmere for tilpasning af forløbene til jeres behov.

Varighed: ca. 2 timer

Hvornår: mandag-torsdag.

Sted: Slotshaven ved Hørsholm Egns Museum, Sdr. Jagtvej 2, 2970 Hørsholm

Tilmelding til: Ingeborg Philipsen, tlf. 6181 5810 eller ibp@museumns.dk

Praktisk: Der er mulighed for at spise frokost på græsset i Slotshaven, når vejret tillader det.