Påskequiz for skolerne i Hørsholm

Hvem sendte gækkebrevet med det vovede vers til dronningen på Hirschholm Slot?

Elever og lærere fra 5.-10 klasse inviteres til Hørsholm Egns Museums påskequiz. I grupper skal de finde de seks poster, der afslører svaret, som er skjult i Hørsholm Slotshave. Posterne finder de ved at studere det gamle kort af Hirschholm Slot og have fra 1700-tallet. Ved hver post afsløres et bogstav, der skal sættes sammen til sidst, så afsenderens identitet afsløres. Undervejs får de både indsigt i enevælden under Struensee, svar på spørgsmål om påsketraditioner ved Hirschholm Slot!

NB: De kan medbringe Påskeæg: Til quizzen hører en bonus-post, der kræver et kogt, påskepyntet æg. Eleverne kan derfor forberede dagen med at koge og male æg, hvis I vil have den sidste post med – quizzen kan dog løses uden.

Praktisk:

Tidspunkt: quizzen er tilgængelig i ugen før og efter påske – fra mandag 22. marts – søndag 11. april 2021.

Hvor: Quizzen kan hentes på Hørsholm Egns Museum, Søndre Jagtvej 2

Kontakt: Museumsformidler Ingeborg Philipsen, ibp@museumns.dk tlf. 30 44 66 24, Hørsholm Egns Museum/Museum Nordsjælland.

For at være med, skal de:

• medbringe noget at skrive med
  • medbringe et kogt malet æg. (Hvis det ikke er muligt, kan man godt lave påske-postløbet alligevel!)