Oldfruens store vaskedag

Amtmandindens vasketøj har hobet sig op, og derfor skal der holdes Store Vaskedag på museet. Oldfruen har brug for hjælp med at komme igennem bunkerne, men heldigvis kan hun få hjælp af en masse stærke vaskepiger og vaskesvende.

Som optakt til forløbet sender museets oldfrue en invitation til klassen/gruppen, til at komme og hjælpe hende med at komme igennem bjergene af vasketøj.

Indhold

Hvordan vaskede man før den elektriske vaskemaskine kom til? Vi henter vand i træspande, vasker med vaskebrædder, vrider tøj, skyller og vrider igen. Noget af tøjet kan måske komme i vaskevuggen eller den gamle trævaskemaskine og herefter igennem rullen, hvor det sidste vand vrides af, før tøjet hænges op med gammeldags tøjklemmer.

Føropgave: Som optakt til besøget kan klassen/gruppen se på billeder af vaskepigerne ved Sørup og Esrum sø, malet af Hans Ole Brasen. Baggrundsmateriale kan rekvireres, når man tilmelder sig forløbet.

Klassetrin: 0. – 2. klasse.

Børnehaver: De ældste børn (skolegruppen)

Varighed: 1-1½ time afhængig af alder.

Tidspunkt: Alle hverdage undtagen fredag i august og september 2018.

Sted: I slotshaven foran Hillerød Bymuseum, Helsingørsgade 65, 3400 Hillerød.

OBS. I tilfælde af vedvarende regn aflyser vi / udsætter besøget. Der kan alternativt tilbydes forløb på Bymuseet om livet i Nordsjælland før elektriske maskiner var hver mands eje.

Tilmelding og spørgsmål: Ingeborg Philipsen, tlf. 3044 6624 eller ibp@museumns.dk

Praktisk: Der er mulighed for at spise frokost på græsset i Slotsparken.

Der er desværre dårlig adgang for kørestolsbrugere til Bymuseet (og toilet) pga. trapper.