Praktik for natur- og kulturformidler studerende på Skovskolen

Skal du i praktik hos Museum Nordsjælland i 2025?

Vi søger et par friske NaKu’er til museets afdeling for Publikum og Formidling.

Vi forventer at du er positivt indstillet og samarbejdsvillig, men også kan arbejde selvstændigt med egne projekter. Da der er stor fleksibilitet i forhold til arbejdstider og fridage, forventer vi at du er fleksibel når der skal afholdes events, hvor der vil være enkelte dage med weekendarbejde og lange arbejdsdage.

Nogle af dine arbejdsopgaver kunne være:
● Lave formidlingstekster
● Afholde skoletjeneste
● Designe plakater, flyers og SoMe opslag
● Være med til at organisere, designe og afholde mindre events
● Være med til at klargøre og afholde Hirschholm Festival
● Udvikle nye oplevelser

Vi er meget åbne over for egne input, og du har stor medbestemmelse i de opgaver du arbejder med. Det er vigtigt for os at du er med til at forme dit praktikforløb, så du får mest muligt ud af praktikken.

I praktik hos Museum Nordsjælland

Som praktikant hos Museum Nordsjælland får du en unik mulighed for at samarbejde med personer fra andre fagområder, og med andre perspektiver på formidling. Samtidig har du rig mulighed for at afprøve dine færdigheder og faglige kompetencer. Størstedelen af arbejdsopgaverne foregår bag en computer, men der er også mulighed for feltarbejde i forbindelse med formidlingsopgaver og dataindsamling, og du kan øve din mundtlige formidling ved at afholde skoletjenester eller byvandringer.

Du kommer til at arbejde meget selvstændigt, men med masser af sparring og vejledning fra praktikværten. Er I to praktikanter, kan I både arbejde selvstændigt på jeres egne projekter, eller tæt sammen om fælles opgaver i et mini-team.

Anna og Emmas erfaringer med at være to praktikanter

‘At være to i praktik er en stor fordel! Det gør det at starte i praktikken mindre overvældende, og så kan man udnytte sin praktik-makkers styrker, både faglige og personlige, hvilket resulterer i endnu mere tilfredsstillende resultater. Samtidig får man noget hyggeligt selskab, når man skal udføre de mere praktiske opgaver, som der er i forbindelse med Hirschholm Festival, julestue og andre mindre projekter. Og så er der altid nogen, der kan kigge med friske øjne på ens kreative projekter, for eksempel inden for skriftlig formidling, oplevelsesdesign og grafisk design.’

Praktikvært

Charlotte Mortensen er uddannet Natur- og kulturformidler. Hun har arbejdet som formidler hos Museum Nordsjælland siden 2019 og har erfaring indenfor skoletjeneste, projektledelse og arbejde med frivillige. Du kan læse mere om Charlotte på hendes LinkedIn profil.

Hvem er Museum Nordsjælland?

Museum Nordsjælland er et arkæologisk og kulturhistorisk museum. Vores kerneopgaver er indsamling, forskning og formidling inden for Nordsjællands kulturhistorie – at sikre og synliggøre den kulturhistoriske arv.

Museet har udstillinger, rundvisninger, arrangementer, undervisning – og arkæologiske udgravninger i Nordsjælland.

Museum Nordsjælland har museer i Gribskov, Hillerød og Hørsholm kommuner: Nakkehoved Fyr, Skibshallerne Gilleleje, Hillerød Bymuseum, Hørsholm Egns Museum, Elværket Hillerød, Æbelholt Kloster, Kulturspot. Parforcejagtlandskabet UNESCO verdensarv og Hørsholmarkivet er også en del af Museum Nordsjælland.

Er du interesseret?

Kontakt Charlotte Mortensen på cmm@museumns.dk eller på telefon 61 81 58 25.

Bemærk Charlotte kan først kontaktes efter d. 7. januar 2025.

Vi glæder os til at høre fra dig!