Hørsholm Lokalarkiv – nu med håndsprit og afstand

Af arkivleder Hans Jørgen Winther Jensen, Hørsholm Lokalarkiv, august 2020

Hørsholm Lokalarkiv åbner igen, så du behøver ikke at bestille tid i forvejen, men kan bare møde op. Til gengæld skal du være forberedt på at skulle vente i entreen og i værste fald uden for, hvis der er andre gæster i forvejen, når du kommer. Desuden skal du selvfølgelig spritte dine hænder af og holde afstand. Du behøver ikke bære mundbind – endnu.

Når jeg skriver ‘endnu’, skyldes det, at pandemien endnu ikke er ovre, og forude venter efteråret og vinteren, som giver bedre betingelser for virus. Og som jeg skrev i artiklen om Den spanske Syge var den anden bølge den værste. Derfor er min tidligere opfordring til at skrive om eller fotodokumentere livet under corona stadig relevant. Arkivet har fået nogle coronahistorier og fotografier, men håber at få flere. Mon ikke mundbind kan skabe nogle gode photo-opportunities?

Leon Gyldmark, der gennem mange år har taget fotos for Hørsholm Lokalarkiv, vovede sig ud for at dokumentere livet i den første fase af nedlukningen her i Hørsholm, og her kan du se nogle af hans fotos. De er skræmmende.

Hørsholm Lokalarkiv har åbent for personligt fremmøde tirsdag 10-13 og onsdag 13-17 eller efter aftale. En lille del af arkivets mange fotos kan ses på arkiv.dk og nogle historier om Hørsholm kan ses på Museum Nordsjællands hjemmeside under Hørsholm historier. Vi kan desuden kontaktes på hoarkiv@museumns.dk eller på tlf. 61 81 57 98 eller 61 81 57 99.

Gågaden i Hørsholm mandag 30.marts 2020 ved middagstid. Foto: Leon Gyldmark

Usserød Kongevej mandag 30.marts 2020. Foto: Leon Gyldmark